Vefatının 56'ncı yılında Şehreküstü Konakları’nda Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin hayatını ve onlarca dile çevrilen muazzam şaheseri olan Risale-i Nur’ların telif ve neşir yıllarının anlatıldığı 8-12 Nisan 2016 tarihleri arasında 4 gün boyunca açık kalan sergi bu gün sona erdi.
Şehreküstü Konakları’nda ‘Birinci Said ve Yeni Said Dönemleri Risale-i Nur’un Telif ve Neşir Yılları’ isimli Bediüzzaman Said-i Nursi’yi anlatan sergiye Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı Hoca da katıldı.
Bediüzzaman Said-i Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı, açılan sergiden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Katılım sağlayan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu gazi şehirde büyük bir gazi olan Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin hayatını ve eserlerini bu şekilde bir sergiyle tanıtmaya vesile olanları can-ı gönülden tebrik ediyorum.”dedi.
Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Büyük islam alimi Bediüzzaman Said-i Nursi’nin hayatını ve Risale-i Nur’u mercek altına alan sergimize Şahinbey Belediyesi olarak ev sahipliği yapmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.”dedi.
Tahmazoğlu, “Sergimiz, 1876-1960 yıllarını kapsayıp, Bediüzzaman hazretlerinin hayatı ve Risale-i Nur’un telifine dair önemli belgeleri ve hatıraları gün ışığına çıkaracak olan sergimiz 8-12 Nisan 2016 tarihleri arasında Gaziantep’imizi onurlandırdı. O döneme ait gazeteler, Bediüzzaman hazretlerine ait bazı kıyafetler, Sultan Abdülhamit Han tarafından Bediüzzaman hazretlerine verilen 1918 yılına ait harp madalyası, Diyanet İşler Başkanlığı’nın ilk basmış olduğu İşareti İ’caz kitabı ve daha birçok eserler sergileniyor. Kuran-ı Kerim’in hakiki bir tefsiri olan Risale-i Nur, Said-i Nursi tarafından 1925 yılında yazılmaya başlanmış, 24 yılda tamamlanmış kitapçıklardan oluşan bir külliyattır. Risale-i Nur, yaklaşık 6 bin sayfadan oluşan ve ayet sırası takip etmeyen bir tefsir külliyatıdır.”ifadelerini kullandı.
“Bir Müslüman’ın en önemli görevi vefa olsa gerek”
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de, Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerine gösterilen vefanın takdire layık olduğunu ifade ederek “Hz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) en güzel sıfatlarından birisi vefadır. O giydiği gömleğe bile hasret çekip vefa duymuştur. O yüzden bizlere yüzlerce, binlerce kitaplarla ilmin kapılarını açan insanları hayırla yâd etmek, Onları konuşmak, onları anmak ve onlara hayır dualarında bulunmak bir Müslüman’ın en önemli vefa görevi olsa gerektir. Bugün bu sergide bir araya gelerek bunu ifa ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)