Rektör olarak göreve başlamasının üzerinden 4 ay geçtiğini hatırlatan Elmastaş, kısa sürede birçok alanda çalışma yürüttüklerini söyledi.
Kısa, orta ve uzun vadeli projelerinin olduğunu dile getiren Elmastaş, tıp fakültesinin açılması için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.
Elmastaş, 4 aylık süre içerisinde Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), tıp fakültesi, turizmde ihtisaslaşma, Nemrut jeopark çalışması, El-Aman Hanı kütüphane projesi, kayak tesisi projesi ve yeni bölümlerin açılması gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti.
Tıp fakültesi için her şeyin hazır olduğunu, tek eksiklerinin fiziki bina olduğunu hatırlatan Elmastaş, bina sıkıntısının Eren ailesi vasıtasıyla giderileceğini, fakültenin kurulması için 3 önce başvuruda bulunduklarını söyledi.
Tıp fakültesine bağlı araştırma hastanesinin Bitlis için elzem olduğunu, buradan dışarıya giden hasta ve hasta yakınlarının büyük sıkıntılar yaşadıklarının altını çizen Elmastaş, tıp fakültesinin açılması halinde sadece Bitlis'te çalışan 70 uzman doktorun kendilerine taahhütte bulunduklarını ifade etti.
Nemrut Krater Gölü'nde yürütecekleri jeopark projesi bilimsel alanda tamamlandığını ifade eden Elmastaş, UNESCO'ya başvurmayı hedeflediklerini söyledi.
Açılacak yeni bölümlerle üniversitedeki öğrenci sayısını 9 bin 500'den 15 bin çıkarmayı hedeflediklerini, bunun içinde barınma ve kampüs içinde öğrencinin rahat edebileceği alanların oluşturulması için çalışma yürüttüklerini belirten Elmastaş, akademisyenler için de lojman imkanlarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.
Bitlis'e hem tanıtım ve bilimsel hem ekonomi olarak katkı sunmak için orta vadede projelerinin olduğunu dile getiren Elmastaş, bu yıl Bitlis'te akademisyenler buluşmasını gerçekleştireceklerinin altını çizdi.
Bitlis Eren Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da KOSGEB destekli Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) onayı alan ilk ve tek üniversite olduğunun altını çizen Elmastaş, özellikle sanayi alanında öncülük edecek bir proje olduğunu ifade etti.