Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı özel kıyafet ve ekipmanlı personellerin Covid-19 tedbirleri kapsamında dezenfektasyon çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Daha önce toplu taşıma araçları, yolcu durakları ve belediye hizmet binalarının dezenfekte edildiği anımsatılan açıklamada, şehirlerarası otobüs terminali ile çarşı merkezindeki camilerin dezenfekte edildiği belirtildi.
Açıklamada, “Küresel Corona virüs salgınına karşı tedbirlerimizi arttırıyor, çalışmalarımızı programlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerin tatil edilmesiyle birlikte yoğunluğun oluştuğu şehirlerarası otobüs terminali uzman ekiplerimizce titizlikle dezenfekte edildi. İşletmeler, oturaklar, bay bayan mescit ve lavabolar ile toplu alanlar ayrıntılı bir şekilde ilaçlandı. Yine Çarşı merkezinde Hacı Hıdır, Ulu Cami ve Hacılar Camisi ile lavaboları, oturma bankları, demir korkuluklar başta olmak üzere tüm alanlar etraflıca dezenfekte edildi. Camilere yönelik dezenfekte çalışmaları devam edecektir. Parklar ve kamuya açık tüm alanlar program dahilinde dezenfekte edilecektir.” denildi
Bir başka açıklamada ise şehrin içme suyunu karşılayan depoların temizleyerek, dezenfekte edildiği belirtildi.
19 bin 500 metreküp kapasiteye sahip 7 içme suyu deposunun uzman ekiplerce temizlenerek klorlanacağı belirtilen açıklamada, “İlk olarak Kaleönü, Bahçelievler, çarşı merkezi ve Kültür Mahallesi’ni besleyen içme suyu depoları temizlenerek, klorlama çalışması yapıldı. Temizlikle birlikte ihtiyaç duyulan depoların bakım ve onarımları da yapıldı. Programlı bir şekilde sürdürülen çalışmalar kapsamında ilimizdeki tüm içme suyu depoları temizlenerek, klorlama çalışmaları tamamlanacak.” denildi.
Apartman depoları temizlenmeli
Apartman ve işyerlerinde bulunan su depolarının temizliği konusunda vatandaşlara uyarı yapılan açıklamada, su depolarının yılda en az iki kez temizlik ve dezenfekte edilmesi gerektiği vurgulandı.
Dezenfektesi yapılmayan su depolarının tifo, tifüs, dizanteri, ağız yaraları, hepatit ve kolera gibi hastalıkların oluşmasına sebebiyet verebileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Apartman ve iş yerlerindeki depoların yılda iki kez temizletilmesi gerekiyor. Güvenli bir kapağı olmayan ve uzun süre dezenfektesi yapılmayan su depoları insan sağlığı açısından çok büyük tehlike oluşturmaktadır. Olası sağlık problemleriyle karşılaşmamak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için içme suyu depolarının düzenli bir şekilde temizlenmelidir. Vatandaşlarımızdan bu hususta gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.”
İLKHA