KKYDP kapsamında bitme aşamasına gelen etçi tavuk yetiştiriciliği tesislerinde en son teknoloji kullanılarak tam otomasyonlu sistemle sıcaklık, nem, havalandırma ve ışık kontrolü sağlanarak, optimum şartlarda üretim yapılacak. Üreticiler, yılda 6 dönem yetiştiricilik yaparak toplamda 216 bin baş kapasiteli etçi tavuk yetiştiriciliği yapacak.
Yapılan incelemelerin ardından konuşan Yıldırım, bu yıl ilk kez uygulanan etçi tavuk yetiştiriciliği işletmesinden 9 adet projenin uygulandığı Bingöl’de her bir tesisin kapasitesi 36 bin adet/dönem olarak inşa edildiğini belirtti.
“Program kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanarak 500 bin TL hibe verilmiştir”
Projeler kapsamında Garip köyünde uygulanan 3 adet etçi tavuk yetiştiriciliğinin tamamlanarak nihai raporlarının İl Müdürlüğüne sunulduğunu belirten Yıldırım, “Üreticilerin sundukları ve her bir proje toplam bütçesinin 1 milyon TL’dir. Program kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanarak 500 bin TL hibe verilmiştir. İlimiz için yeni olan etçi tavuk yetiştiriciliği işletmelerinde; en son teknoloji kullanılarak tam otomasyonlu sistemle sıcaklık, nem, havalandırma ve ışık kontrolü sağlanarak, optimum şartlarda üretim yapılacaktır. Her bir dönem 36 bin baş kapasiteli olan tesisler 38-45 günde kesim ağırlığına geldikten sonra en yakın kanatlı kesimhanesinde karkas beyaz et haline gelecektir. Üreticilerimiz yılda 6 dönem yetiştiricilik yaparak toplamda 216 bin baş kapasiteli etçi tavuk yetiştiriciliği yapacaklardır.” ifadelerini kullandı.
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulanan bin 80 ton/yıl kapasiteli et işleme tesisinde de incelemelerde bulunan Yıldırım, “Bölgede hayvancılık sektörü giderek gelişiyor. Tarımsal ürün ile tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması için bu tür yatırımların bakanlığımız tarafından desteklenmeye devam edilecek. Bu amaçla önümüzdeki yıllarda sektöre ilgi duyan yatırımcılarımızı bu yönde yatırım yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)