Bingöl merkez Genç Caddesi'nde bulunan Dörtyol Saat Kulesi'nin önünde uyuşturucuyla etkili mücadele kapsamında paydaş kamu kurumları bir araya gelerek, "uyuşturucu ile mücadele standı" açtılar.
Yoldan geçen vatandaşlar, stantta uyuşturucunun zararlarına karşı bilgilendirilerek, bu konuyla ilgili broşürleri alıyorlar.
Stant hakkında bilgi veren Yeşilay Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir stant açtıklarını söyledi.
Karaca, "Bundan sonra her ay faydalı olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burada Yeşilay olarak İl Halk Sağlığı, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı narkotik şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi gibi paydaşlarımızla uyuşturucuyla mücadele kapsamında beraber çalışacağız. Açtığımız stantta vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Özelikle bağımlılıklar konusunda önleyici önlemler almak için bu tür çalışmaları yaygınlaştırmayı planlıyoruz." dedi.
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde çalışan denetim memuru Ramazan Kaldık, uyuşturucu dosyalarına baktığını belirterek, kentte uyuşturucu kullanım oranının gittikçe arttığını söyledi.
Uyuşturucuya karşı mücadelelerinde başarılı olmayı uman Kaldık, "Bingöl, uyuşturucu kullanımında lojistik bakımdan ana üst konumuna gelmekte, neredeyse o aşamada. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Seminer, bireysel görüşme, uyuşturucu ve alkol bıraktırma programları yapıyoruz. Psikologlarımız ve öğretmenlerimiz var, bire bir mücadele ediyoruz. Valilik koordinasyonunda uyuşturucu ile mücadele kapsamında, paydaş diğer kurumlar arası bir iş birliği söz konusu. Bingöl'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında toplum olarak ne yapabiliriz? Nasıl bilinçlenme yapılırsa fayda sağlanır ve bilinç seviyesi ne durumda? İşte, bu kapsamda stant açtık, toplantılar yapacağız. İnşallah bu mücadelemizde başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.
"Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 2 binden fazla dosyamız var"
Müdürlüklerinde 2 binden fazla uyuşturucu ile mücadele kapsamında dosya olduğu bilgisini veren Kaldık, sözlerini şöyle tamamladı: "Denetimli Serbestlik ÇDS ve Tedavi Denetim Serbestlik olarak ayrılıyor. Tabi, eğitim ve rehabilite kapsamında bunları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Bingöl'de uyuşturucu kullanan gençler arasında özelikle eğitim konusunda çok sıkıntı var. Yine iş bulma konusunda çok sıkıntı var. Bu sıkıntıların giderilmesi halinde uyuşturucu ile mücadelede inşallah hep birlikte başarılı oluruz."
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli psikolog Onur Orak ise "Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde uyuşturucu ve diğer suçlardan gelen vatandaşlarımızın eğitim programlarını hazırlıyorum ve bununla ilgili eğitim veriyorum. Yapılandırılmış 10 oturumdan oluşan bir programımız var; sigara, alkol ve madde bağımlılığı diye. Maddenin zararları, değerlerimize getirdiği zararlar üzerinden eğitimler veriyoruz. İş birliği içinde olduğumuz kurumlarla, aynı zamanda kendimizin oluşturduğu komisyon üyelerimizle beraber bu tür sorunları gidermeye çalışıyoruz. Şu an yaklaşık 2 bin dosyamız var. Bunlarla madde bağımlılığı eğitimleri yapıyoruz. Tabi tüm bu arkadaşları kazanmamız zor olsa da orada bir kişiyi kazanmak da ciddi bir olaydır. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor." şeklinde konuştu.
İLKHA