Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinden örnek Arapça öğrenme uygulaması

Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okulun koridor tavanına astıkları yazılar sayesinde Arapçayı görsel olarak öğreniyor.

Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, okulun tüm koridorlarına, öğrencilerinin Arapça kelimeleri daha iyi öğrenmeleri için üzerinde Arapça ve Türkçenin yazılı olduğu pankartlar asıldı. A4 ebadındaki kartonlara yazılan Arapça ve Türkçe sözcükler, koridorlara asıldı.

Öğrenciler koridora çıkarken, sınıflara giriş ve çıkışlarda, okula gelişlerinde, okulda adım attıkları her alanda asılan Arapça sözcükleri okuyarak ezberlemeye çalışıyor. Bu uygulamayla öğrencilerinin Arapça dilini daha iyi öğrenmelerini amaçladıklarını belirten okul idarecileri, 22 ülkenin resmi dilinin Arapça olduğunu ve dünyada beşinci dil olarak kabul edildiğine dikkat çektiler.

Okul öğrencileri ise okullarından başlatılan bu uygulamanın kendileri için iyi olduğunu, bu vesileyle daha rahat bir şekilde Arapçayı öğrendiklerini dile getirerek, uygulamanın devam ettirilmesini istedi.

Yapılan uygulamayla ilgili İLKHA’ya konuşan Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim-öğretim işlerinden sorumlu müdür yardımcısı Muhammed Raşit Yazı, uygulamayla okullarında mezun olacak her bir öğrencinin, Arapçayı anadili gibi konuşabilecek kapasiteye ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

“Arapça 22 ülkenin resmi dili olarak kullanılmaktadır”

Yazı, “Bilindiği gibi Arapça dünyada 422 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Bu cihetle de dünyanın 5’nci dili olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda 22 ülkenin de resmi dili olarak kullanılmaktadır. Bizler Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin, dünyada bu kadar popüler olan, bu kadar kişi tarafında konuşulan, bir dilin öğrenilmesi için elimizden gelen çabanın en iyisini göstermeye çalışıyoruz.” dedi.

“Amacımız, öğrencilerimizin dinimizin dili olan Arapçayı öğrenmeleri”

Arapçanın kendileri için en önemli özeliği, İslam’ın ve Kur’an’ın dili olduğunu vurgulayan Yazı, şunları söyledi: “Bundan dolayı hayatın her alanında öğrencilerimizin daha iyi Arapça öğrenmesi için Arapça öğretmenlerimizle birlikte böyle bir çalışmaya imza attık. Geçtiğimiz senelerde de böyle bir uygulama yaptık. Koridorlarımıza gördüğünüz gibi tabelalar asarak, öğrencilerimizin Arapça kelimeleri her daim zihinlerinde tutabilmeleri ve her daim Arapça ile haşir neşir olabilmeleri için böyle bir çalışmaya imza attık. Arapçaya çok fazla önem vermekteyiz. Buradan mezun olacak öğrencilerimizin iyi düzeyde Arapça öğrenmeleri için böyle bir çalışma başlattık. Bununla birlikte Arapça bilgi yarışmaları, şiir yarışmaları, metin canlandırma ve Arapça tiyatro yarışmaları düzenlemekteyiz. Ümit ediyoruz ki öğrencilerimiz, dinimizin dili olan Arapçayı, anadilleri gibi konuşabilecek dereceye ulaşırlar. Sloganımız, ‘Bir dil, bir insan demektir.’ Onun için öğrencilerimizin Arapçayı öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.”

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Dur ihtarına uymayan tur otobüsünün bagajında 55 düzensiz göçmen yakalandı
Eren ailesi Bitlis'te 1 milyon meyve ağacını toprakla buluşturuyor
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Kaçmaya çalışan kamyon kasasında 91 düzensiz göçmen yakalandı
Bitlis’te kış öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı