Bitlis’in maske üretim ihtiyacını milli eğitime bağlı halk eğitim merkezleri karşılıyor

Bitlis’te, Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında ihtiyaç duyulan tüm maskeler, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde üretiliyor.

İl ve ilçelerde bulunan halk eğitim merkezlerinde günlük ortalama 20 bin adet üretilen maskeler hem kamu kuruluşların hem belediyelerin hem de halkın ihtiyacını karşılıyor.

10 gün önce Cemil Özgür Anadolu Meslek Lisesi’nde kurulan atölyede günlük 6 ton kapasiteli dezenfektan başta olmak üzere hijyen malzemeleri üretmeye başlanmıştı.

Bitlis Halk Eğitim Merkezi’nde kurulan maske üretim atölyesinde, ilçelerdeki atölyelerle koordineli olarak yapılan üretimle ilin ihtiyacı karşılanıyor.

Kurulan atölyelere ilişkin açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurdukları atölyede Bitlis’in tüm maske ihtiyacını ücretsiz karşıladıklarını söyledi.

Korkmaz, “Bugünde maske üretim atölyemizin açılışını yapacağız. Bir hafta gibi kısa bir sürede yapıldı. Finansmanlığını bakanlığımız üstlendi. Anacak Bitlis Belediyesinin de bize katkısı oldu. 24 saat vardiyalı olarak çalıştırırsak, günlük 15 bin kapasitelidir. Belediyeler bize kumaşlarını gönderiyorlar. Bizler yapıp, kendilerine veriyoruz. Bugüne kadar 14 bin maskeyi Bitlis Belediyesi için yapıp teslim ettik. Tatvan Belediyesine de 25 bin maske yaptık. Sadece Bitlis Halk Eğitim Merkezi’nde üretimimiz yok. Tatvan, Ahlat, Güroymak, Adilcevaz ilçelerinde usta öğreticilerimiz çalışıyorlar. Belediyeler, kaymakamlıklar kumaşlarını gönderiyor, bizlerde onlara burada yapıyoruz. Her halk eğitimimizde günlük ortalama 2 bin adet maske üretiliyor. Günlük 20 bin üretim yapacak kapasitedeyiz.” dedi.

“Bitlis’in tüm maske ihtiyacını ücretsiz karşılayacağız”

 Kurulan atölye, Bitlis’in tüm maske ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunun altını çizen Korkmaz, “Kumaşı tedarik edip, tüm kurumların maske ihtiyacını ücretsiz biz karşılayacağız. Her yerde olduğu gibi burada da bizim yükümüzü çeken bayan kardeşlerimizdir. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu Ramazan ayında ailelerini bırakıp, toplumun acil ihtiyacı olan maskeleri üretiyorlar. Bize kumaş desteğini sağlayan Bitlis ve Tatvan belediye başkanlarına da teşekkür ediyorum. Kurduğumuz atölye Bitlis’in ihtiyacını karşılayacak düzeydedir.” diye konuştu.

Maskelerin üretim aşamaları hakkında da bilgi veren Korkmaz, üretilen her maskeyi 280 derecedeki sıcaklıkta dezenfekte ettiklerini belirterek, şunaları kaydetti:

“Bize rolü şeklinde gelen kumaşlar, 180 derecedeki presten geçiyor. Presten geçince hem şekil veriliyor hem de 180 derece sıcaklıkta kumaşta bir mikrop varsa öldürülüyor. Daha sonra kesime giden kumaş, kesildikten sonra bayan kardeşlerimiz bunların lastiklerini dikiyor. Ondan sonra dezenfekte presimiz var. Bunlar iki şekilde yapılır. Hastanelerde 16 saatlik belli bir sıcaklıkta tutularak dezenfekte ediliyor. Fakat bizim burada ki makinede pratik olarak 280 derecedeki sıcaklıkta her maske dezenfekte ediliyor. Daha sonra paketleme makinesinde 5-10-20 ihtiyaca göre paketleniyor.”

Son olarak Korkmaz, çalışmalarda sosyal mesafe kuralına harfiyen uyulduğunu, çalışan elemanların maskelerini taktıklarını, atölyede günlük olarak dezenfektan çalışmasının yapıldığının altını çizdi.

İLKHA


























İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Dur ihtarına uymayan tur otobüsünün bagajında 55 düzensiz göçmen yakalandı
Eren ailesi Bitlis'te 1 milyon meyve ağacını toprakla buluşturuyor
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Kaçmaya çalışan kamyon kasasında 91 düzensiz göçmen yakalandı
Bitlis’te kış öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı