Çizdiği resimlerle Bitlis’in tarihi dokularını sanatla buluşturan ressam Burhan Gündoğdu, kahve köşelerinden ve madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin mutlaka sanatla buluşmaları gerektiğini vurguladı.
Resim yapmanın yetenek isteyen bir sanat olduğunun söyleyen Gündoğdu, her insanın mutlaka kendisini geliştirebileceği bir sanat dalıyla uğraşması gerektiğini söyledi.
Gündoğdu, "Liseyi bitirdikten sonra resim yapmaya başladım. Halk Eğitim'de bir kursa katıldım. Öğretmenimin yönlendirmesiyle üniversite sınavına hazırlandım. Üniversite kazandıktan sonra yüksek lisans yaptım. Daha önce kurs gördüğüm Halk Eğitim’de şu anda öğretmenlik yapıyorum. Bu da benim için ayrıca önemli bir duygu." dedi.
“Kahve köşelerinden kurtulmak isteyenler sanatla buluşsun”
Kahve köşelerinden ve madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin sanatla buluşması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu:
"Burada her kademeden öğrencilerimiz var. Ağırlık olarak üniversite öğrencilerinden, halktan, esnaftan insanlar var. Daha önce yıllarını sanayide geçiren bir öğreneceğimiz, şu anda resimle uğraşıyor. Kendini resimde buldu. En azından insanlar kahve köşelerinden kurtularak, bir anlamda burada huzur bulmaya çalışıyor. Bu anlamda kendini yetiştirip, güzel şeyler yapmaya devam ediyor. Resim yapmanın yetenek isteyen bir sanattır. Her insanın mutlaka kendisini geliştirebileceği bir sanat dalı olması gerekir. Biraz yetenek isteyen bir meslektir. Sınavlara hazırlanmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Hobi amaçlı gelip bir şeyler yapabilirler. Bu da belli bir düzeyde kalıyor, ötesine gitmiyor. En azından kahve köşelerinde kurtulmak isteyen, madde bağımlı gençlerimiz, bu anlamda da en azından kendisi için bir alternatif olarak görüyor. Bu anlamda resim kurslarımıza gelenlere her zaman kapımız açıktır."
"Bitlis’in tarihi ve kültürünü resmediyoruz"
Bitlis’in tarihi dokusunu ve kültürünü resmettiğini belirten Gündoğdu, "Genel olarak Bitlis’in tarihi üzerine resimleri yapmaya devam ediyoruz. Fakat onun dışında hobi amaçlı gelen öğrencilerimiz, yetenek konusu olduğu için tarihi eser yapımında zorlanıyorlar. Biz de onlara yönelik manzara, kendisini geliştirmek isteyenlere karakalem tarzında çalışmalar üretiyoruz. Ben şahsım Bitlis’in tarihi dokusuna uygun resimler yapmaya devam ediyorum. En azından tarihi ve kültürel değeri çok fazla olan bir ilde bulunduğumuz için bunu da bir şekilde yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.
Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Nemli olan bu tür kurslara giderek, deneme yanılma yoluyla öğrenmek. Acaba resim mi daha iyi yapabilir, gitar mı daha iyi çalabilir veya filografide mi daha iyi? Mutlaka her insanın yapabileceği bir sanat vardır ve olması da gerekiyor. Tavsiyemiz kurslara gelip, bu anlamda kendilerini yetiştirsinler. Gönül ister ki hepsini satalım. Sonuç itibariyle belli bir yerden sonra hayatın idamesi için paraya ihtiyacımız var. Fakat Bitlis'te bu anlamda çok da rağbet yok. Bu da çok önemli değil. Öğretmenlik yaparak, bu açığımızı böylece kapatıyoruz. İnsanlarımızın gelip sanatla buluşmasını istiyoruz. En azından sanatla bazı sıkıntı ve streslerini atıp, huzur bulurlar."
İLKHA