Çaldıran Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya; Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve ilgili daire başkanları katıldı. Toplantıda; ilçenin ulaşım, altyapı ve üst yapı ve diğer sorunları konuşuldu.
Toplantıda konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, “Suyumuz akmıyorsa biz kalkıp tüketime veya başka şeylere yönelirsek bu hem halk nezdinde, hem hak nezdinde verilecek hesabımız olmaz. Onun için rasyonel mantıklı ve ideolojik kaygıya kapılmadan bu temel hizmetleri yerine getirmemiz lazım.” dedi.
İlçeye sunulan kaynakların kısıtlı olmadığını ifade eden Dundar, sadece kaynakların doğru kullanılmadığını, plansız ve gereksiz harcamalar için hiçbir bütçenin yetmeyeceğini kaydeden Dundar, şunları söyledi:
“Burada fotoğrafı iyi çekmemiz ve tespiti iyi yapmamız gerekir. Çaldıran’da su yokken biz kalkıp yol yaparsak bu abesle iştigaldir. Vatandaşın çeşmesinden yemek yapacağı veya yıkanacağı su akmıyor. Kanalizasyonu yok, atık su çevreye hastalık yayıyor. Ben yüzlerce milyonluk parklar yapayım. Hiçbir anlam ifade etmiyor. Benimde ve vatandaşın nazarında böyledir.”
“Bize tevdi edilen emanete halel getirmemeye çalışacağız”
Hiçbir siyasi ve ekonomik kaygılarının olmadığını belirten Dundar, “Burada önemli olan hangi noktayı işgal ediyorsak o noktayı bize tebliğ edilen görevi ve misyonu en iyi şekilde icra etmektir. Bizden beklenen vatandaşında yegâne beklentisi budur. Biz buradaki işleri yapıyorsak bir kere her şeyden önce kişiliğimize ve daha sonrada bize tevdi edilen emanete halel getirmemeye çalışacağız. Zorluklar ve eksiklikler elbette olacaktır. Ama önemli olan iyi niyetle bunları aşmaktır. Bizlerinde sizlerin de gayreti bu yöndedir. Burada biz bu konuda tecrübeyi yeni yeni ediniyoruz. Hepiniz kendi alanında uzmanlaşmışsınız. İnşallah ilçemizdeki vatandaşlarımızın şehrimizin sorunlarının en optimal şekilde çözmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.
Hizmette gönül gücü olmazsa hizmet olmayacağına kaydeden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise “Hem terör, hem de deprem açısından bu yörenin insanları ve bu yöre bir travma atlattı. Bunları da kapatmak için bir an iş yapmamız gerekir.” dedi.
Hizmet için var olduklarını dile getiren Yalçın, Çaldıran’da belediyeciliği sahiplenen bu işi yapmayı arzulayan birilerinin olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
Büyük imkân ve teşkilatla bütün işleri halka eksiksiz götürülmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, “Hizmetten başka hiçbir şey belediyeciliği, kaymakamlığı bu işleri yaptırmaz. Yani gönül gücü olmazsa bu işler yapılmaz. Malumlarınız üzerine büyükşehir kanunu çıkınca tüm şehire nezaret etmek üzere başta imar, ulaşım, su kanalizasyon, itfaiye mezarlıklar, mezbahane gibi şeyler büyükşehir belediyesinin görevleri arasında oldu. Tabi bunun dışında görev devri olarak alınan verilen vazifelerde vardır. Ama şu saydıklarımız biraz bekleyin, biraz durun, sizi yangından biraz sonra kurtarırım, biraz bekleyin de yangını söndürmeye geleceğim, sen biraz daha otobüs durağında bekle, seni alıp götüreceğim ya da su akmazsa birazdan akar gibi bir şeyler olmaz. Bunlar büyükşehir belediyesinin asli görevleridir. Büyük bir imkânla büyük bir teşkilata bu işler vatandaşa eksiksiz ulaştırsın diye büyükşehir belediyesi var.” şeklinde konuştu.
“İşi sahiplenen bir ekip olduğunun haberini aldık”
Çaldıran ilçe belediyesinin işi sahiplenen bir ekibi olduğunu, bu yüzden daima dinç ve heyecanlı olmak gerektiğini anımsatan Yalçın, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Büyükşehir belediyelerinin bu görevlerinin yanı sıra ilçe belediyelerinin de tabi çok önemli vatandaşa bire bir dokunacağı nefesini ensesinde hissedeceği görevler var. Bu bağlamda koordinasyonlu olmak üzere, ilçelerimize toplantılarımızı Erciş’te başlatmıştık. Çaldıran’da bizim için çok önem arz eden bir ilçemizdir. Ama burada işi sahiplenen bir ekip olduğunun haberini aldık. Dinç diri ve heyecanlı olmak zorundayız. Bu heyecanı hiçbir zaman yitirmemek icap eder. Hem terör hem deprem açısından bu yörenin insanları bir travma atlattı. Bunları da kapatmak için biran önce zamanı hızlandırarak iş yapmamız gerekir. Bizim artık kaybedilen zamanı telafi etmeliyiz. Beş yılı bir yıla sığdırmamız gerek. Bu bakımdan biraz daha hızlı aynı zamanda usulüne ve tekniğine göre çalışmamız icap ediyor.” (İLKHA)