BM: israil Gazze'nin kuzeyine yardım sevkiyatını engelliyor

Birleşmiş Milletler (BM), işgal rejiminin Gazze'nin kuzeyine daha önce planlanan insani yardım sevkiyatlarını engellediğini duyurdu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, BM'nin dün ve bugün planladığı yardım sevkiyatıyla Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve Cibaliya'ya gıda ve su götürmeyi planladığını, aynı zamanda çocuklara destek verilmesinin amaçlandığını açıkladı.

Dujarric, işgal rejiminin Gazze'nin kuzeyine daha önceden planlanan 6 insani yardım misyonunu engellediğini bildirdi.

Dujarric, BM'nin bu bölgeye gıda, su ve sağlık hizmeti götürmeye yönelik her girişiminin bu ay engellendiğine ya da iptal edildiğini kaydetti. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

HAMAS'tan "esir ve şehit ödeneklerini" iptal eden Mahmud Abbas'a tepki
HAMAS: Trump'ın Gazze'yi satın alma açıklamaları saçma
BM Genel Sekreteri Guterres: İnsanların zorla yerinden edilmesi, etnik temizlik anlamına gelir
Gazze halkı onları köklerinden sökmeyi amaçlayan hiçbir planı kabul etmeyecek
Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Muhammed Deyf ve 6 komutanın şehadetini duyurdu