Bahçeşehir Üniversitesi Başkanı Enver Yücel'in danışma kurulu üyeliği yaptığı Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) öncülüğünde Mayıs 2019'da faaliyete geçen "Küresel Üniversite Koalisyonu” kapsamında, "Sürdürülebilir bir Gelecek için Yükseköğretim" ilkesiyle 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın ele alınması adına protokol imzalandı.
İmzalanan protokol ile 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın ele alınmasında öğrencilerin aktif yer almaları konusunda eğitilmesi, güncel sorunlara yaratıcı çözümler üretilmesi, sürdürülebilir kalkınma farkındalığı yaratılması ve küresel çabalara öncülük edilmesi, en temel ve önemli rolü oynayan üniversiteleri bir araya getirilmesi hedefleniyor.
Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Başkanı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth’in katılımıyla gerçekleşen programda konuşan BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı Enver Yücel, göç meselesinin son 10 yıldır ülkemizin gündeminde olan bir mesele olduğunu söyledi.
BM Genel Sekretrer Yardımcısı Nikhil Seth’in farklı işler için Türkiye’de bulunduğunu ancak davetleri üzerine göç konusunda yaşanan sorunları dinlemek için programa katıldığını belirten Yücel, "BM’nin üniversiteler koalisyonuna BAU’nun dahil olmasını çok önemsiyorum. Gelecekte bünyemizdeki diğer üniversitelerin de buna katılarak çok güzel işler yapacaklarına inanıyorum. Bu koalisyonla BM’nin artık daha farklı çalışmaya başladığını görüyorum. Dünyanın çeşitli yerlerindeki yüzlerce üniversiteyi bir araya getiren BM’nin toplumsal meseleleri değiştirmek için bir gayret içerisinde olduğunu görüyorum." dedi.
Dünyada sorunların her geçen gün artarak devam ettiğini ve farklı çözümler bekleyen eğitim, açlık, yoksulluk gibi konuların olduğunu belirten Yücel, "Göç meselesi 10 yıldır Türkiye’nin gündeminde olan bir meseledir. Bu meseleye üniversite olarak sadece öğrenci yetiştirmenin yanında, üniversitelerin dünya ve ülkesinin toplumsal sorunlarıyla da ilgilenmesi gerekiyor. Dünyanın önemli sorunlarının başında birlikte yaşam kültürü var. Bununla ilgili medeniyet araştırmalarını ilk kez kuran üniversiteyiz. BM’nin her zamankinden daha çok ülkelerin desteğine ihtiyacı var. Dünyanın sorunları her geçen gün artarak devam eden ve farklı çözümler bekleyen eğitimi açlık, yoksulluk gibi konular var. Bu meselelerin çözümünde en başta birleştirici güç BM olacaktır. Dolayısıyla BM’ye daha fazla devletlerin destek olması gerekir." diye konuştu.
İLKHA