Zümrüt Apartmanı adlı kitabında, küçük çocuklarla ilgili yazdığı sapkın ifadeler nedeniyle tepki toplayan sözde yazar Abdullah Şevki ve kitabı yayımlayan yayınevine tepkiler devam ediyor.
Müslüman bir toplumda, inanç ve değerler gözetilmeden basın ve yayımı yapılan kitapların toplumu ifsat ettiğine değinen yazarlar, bu tür kitapların birer proje olduğunu dile getirdi.
Bu tür çirkin çalışmaların ahlaksızlığı yaymaktan başka bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Yazar Ferhat Özbadem "Halk dilinde sübyancılık denilen, literatürde pedofili olarak bilinen, çocuk istismarı olarak ifade edebilecek bir çirkinliği öven bu yönlü kurgu ve sözde sanat adı altında yayıncısının bastığı çirkef bir kitaptan ve bu kitap üzerinden ahlaksız bir kişinin yaptığı çirkin bir işten bahsediyoruz. Öncelikle pedofilinin toplumsal anlamda suç sayılmasının önemine de vurgu yapmak lazımdır. Çocuk istismarı ile ilgili hukuki zeminde çok ağır bir cezanın olması gerekir. Mesela bu yönlü bir kişinin kitap yazması, yayıncının bunu basması kesinlikle küçük para cezalarıyla sonuçlanmamalıdır. Çünkü bu birilerine cesaret verecektir." dedi.
"Pedofili ve benzeri gayri ahlaki unsurlarla ilgili yapılan yayınlar birer projedir"
Bu tür çalışmaların birer zihniyet olduğunu sadece bir kişinin çalışmasıyla sınır olan bir iş olmadığını dile getiren Özbadem, "Pedofili ve benzeri gayri ahlaki unsurlarla ilgili yapılan yayınların bir proje olduğunu düşünenlerdenim. Bu toplumu ahlaksızlaştırmak için belli odakların özel bir çabası olduğunu düşünüyorum. Bu sadece ismi geçen yazarla ilgili de değildir. Bir dönem Türkiye'de çok parlatılan Elif Şafak adlı sözde yazarın kitaplarında da pedofiliye özendiren ya da onu güzelleştiren güzellemeler yapan bir kısım bölümler olduğunu biliyoruz. Bu yönüyle Kültür Bakanlığının kitapları basarken biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Bir şekilde yayıncıların basmış olduğu bu tür gayri ahlaki kitapların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
"İnancınıza faydası olamayan kitapları okumayın"
Kitap okurken dikkat edilecek bazı hususların göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Yazar Ali Bozkurt ise "İnsanlar kitap okusa bile acaba faydalı kitap okuyorlar mı, kendilerine yarayacak bir kitap okuyorlar mı? Bir insan tuttuğu notları bir matbaaya götürüp bunları kitap formatında bas dese ve çevresine de satsa veya bedava bu şekil itibariyle bir kitap olur. Ama o kişi gerçekten kitap yazmaya hazırlıklı mıydı? Bir kitap yazacak kadar donanımı, ön hazırlığı, bilgisi var mı yok mu? Bu insan kitap yazarken insanlara bir mesaj aktarırken ahlaki bir hassasiyeti var mı? Onlara ne gibi bilgiler aktarmak istiyor? Kendisinin psikolojik hastalıklarını mı, ahlaki bozukluklarını mı anlatmak istiyor? Yoksa gerçekten gençler için insanlar için lazım olan bilimsel, ahlaki, tarihi bilgileri derlemiş, bir araya getirmiş de bu bilgileri mi veriyor. İnsanlar kitap okusa bile acaba kendilerine yarayacak bir kitap okuyorlar mı?" dedi.
Tutulan her not kitap değildir
Tutulan notların bir araya gelmesiyle yazılan şeylerin şeklen kitap olsa da içerik olarak bir kitap değeri taşımayacağını ifade eden Bozkurt, "Bir insan not tutsa ondan sonra götürse bir matbaa bu notları kitap formatında bas dese ve alsa çevresine de satsa veya bedava verse görüntü itibariyle bu bir kitap olur. Ama o kişi gerçekten bir kitap yazmaya hazırlıklı mıydı, bir kitap yazacak kadar donanımı ön hazırlığı var mı, yok mu? Gerçekten gençler için, insanlar için lazım olan bilimsel, ahlaki, tarihi bilgileri derlemiş bir araya getirmiş de bu bilgileri mi veriyor, bunu çok iyi düşünmek gerekir. Kitap okurken bu dünyada ve ahirette bize ne lazımsa onları okumamız lazım. Hangi kitaplar bizi huzurlu, mutlu, mümin, imanlı kişiliğe kavuşturacaksa onları okumamız lazım." şeklinde konuştu.
İLKHA