Bingöl Üniversitesinde Öğr. Üyesi Dr. Ramazan Gündoğdu ve Öğr. Üyesi Dr. Can Ali Ağca’nın araştırmacı olduğu TÜBİTAK projeleri kabul edildi.
“Hızlı Destek ve Kariyer Geliştirme” projesinde kişiselleştirilmiş göğüs ve yumurtalık kanseri tedavilerinde kullanılmak üzere yeni ilaç hedeflerinin ve prediktif biyobelirteçlerin tanımlanması ve karakterize edilmesi amaçlanıyor.
Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Can Ali Ağca ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Üyesi Dr. Ramazan Gündoğdu’nun TÜBİTAK’a sunmuş oldukları, destek miktarı 500 bin TL olan ‘Hızlı Destek ve Kariyer Geliştirme’ projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edildi.
Proje hakkında bilgi veren Öğr. Üyesi Dr. Gündoğdu, söz konusu projeler ile ilgili kişiselleştirilmiş göğüs ve yumurtalık kanseri tedavilerinde kullanılmak üzere yeni ilaç hedeflerinin ve prediktif biyobelirteçlerin tanımlanması ve karakterize edilmesinin amaçlandığını söyledi.
Projeler ile yeni nesil kanser ilaçlarının araştırma-geliştirmesine yönelik “know-how” tecrübesinin üniversite ülkede yaygınlaşarak üretime katkı sunmasının Türkiye için uzun vadeli bilim, sanayi ve teknoloji vizyonuna katkı sağlayacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu, söz konusu projelerin Londra, Paris ve İstanbul Bezmiâlem Üniversitelerindeki bilim insanlarıyla kurulması planlanan ikili işbirliklerini de motive edeceğini ifade etti.
Gündoğdu, “Çalışmalarımız boyunca bizlerden desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak Hocamıza teşekkür ederiz. Projeler kapsamında istihdam edilmek üzere 1 doktora ve 3 yüksek lisans bursiyeri alınacaktır. Başvuru için; https://www.celllpr.com/contact adresinden erişim sağlanabilir. Desteklenen projelerimiz kapsamında Potansiyel Bir Biyobelirteç Olarak hMOB2’nin Bireyselleştirilmiş Kanser Tedavisindeki Prediktif Rolünün Ortaya Çıkarılması ve Meme Kanseri tedavisinde kullanılan Parp İnhibitörlerinin Anti-Tümör Aktivitesinde Mum1 Proteininin Rolünün Araştırılması konusu üzerinde çalışmalar yürüteceğiz.” diye konuştu.
Detaylı bilgi için; https://www.celllpr.com/research.
İLKHA