Bursa’da ‘Bilim’ bereketi etkinlikleri

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ‘Bilim Şenliği’, ‘Tasarım ve İnovasyon’ etkinlikler, Merinos Parkı’nda başladı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) ev sahipliğinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘4. Bilim Şenliği’, geleceğin mucitlerini Merinos Parkı’nda bir araya getirdi.

Yağmura rağmen coşkulu anların yaşandığı şenlikte kurulan stantlarda geleceğin mucitleri olan çocuklar çalışmalarını tanıttı.

BTM organizasyonunda BEBKA ve TÜBİTAK’ın da destekleriyle gerçekleştirilen şenliğe öğrencilerden yoğun katılım sağlandı.

Resmi iletişim sponsoru olan TÜRKSAT’ın 3 gün boyunca alandan canlı yayın hizmeti sunacağını programın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi bilimsel faaliyetlerde de öncü olduğuna işaret etti.

Zengin içerikli şenlik

Proje yarışmasının dışında 10 sivil toplum kurulu, 10 bireysel mucit, 10 üniversite kulübü, 9 bilim merkezi ve 3 bilim gösteri ekibinin de proje ve sunumlarıyla şenliğe katıldığını ifade eden Karlık, şenliğin ayrıca, uluslararası partneri olan Cenova Bilim Festivali’nin de Avrupa’daki en büyük bilim festivali olduğunu ve Bursa’da 5 atölye yapacağını vurguladı.

Bilim sokağa indi

Her yıl ortalama 100 bin kişinin takip ettiği ‘Bilim Şenliği’nde bu yılki katılımda hedefilerinin 150 bin olduğunu vurgulayan Karlık, “Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın sayılı bilim merkezi arasına girmeyi başaran bilim şenliği, bilim severleri buluşturan, bilimi sokağa indiren Türkiye’nin en büyük bilim şenliğidir. Şenlikle, daha donanımlı, birikimli ve bilime meraklı gençler yetiştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da proje yarışmasında milli eğitime bağlı okullardan 300’ün üzerinde proje geldiğini ve ön elemeden sonra 150 projenin değerlendirmeye alındığını belirterek, 50 projenin finale kaldığını söyledi.

Sarıkaya, öğrencilerin okullarda öğrendikleri akademik bilgilerin gözle görülür hale gelmesinin, öğrenci, öğretmen ve aileler açısından önemli bir motivasyon kaynağı olduğunun altını çizdi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bursa Haberleri

Helal akreditasyon nedir, Neden önemli?,
Soluk borusuna leblebi kaçan kadın hayatını kaybetti
Tarım işçilerini taşıyan minibüs direğe çarptı: 13 yaralı
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 16 gözaltı
Hastasından "ameliyat parası" isteyen doktorun 10 yıla kadar hapsi istendi