BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında Bursaray vagon sayısını artırmak için ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını açıklaması, ihalenin geciktiğini iddia eden inşaat mühendisi Necati Şahin tarafından eleştirdi. “Büyükşehir Belediye Başkanımızın sözlerini hayretle karşıladık” diyen Şahin, “Arabayatağı-Kestel etabı için ihtiyaç duyulan vagon konusu tam bir komediye dönüştü. Oysa başlangıçtan itibaren yapılması gereken raylı sistem inşaatıyla birlikte eş zamanlı olarak sinyalizasyon ve vagon ihalesi de gerçekleştirilmeliydi. İnşaat ve sinyalizasyon bitimini takiben vagonlar hatta indirilir ve sistem çalışmaya başlardı” dedi.
“İhalesi yapılacak vagonların teslim süresi 2-3 yılı bulacak”
Şahin, “Bizim Büyükşehir Belediyesi yönetimi ne yaptı peki? Sadece inşaatı yaptı; sinyalizasyonu yapmadan Rotterdam metrosunun hurda araçlarını yeşile boyayarak Arabayatağı-Kestel hattında işletmeye başladı. Bu vagonların hiçbir teknik altyapı olmadan sefere çıkarılması kent yönetimine yakışmayan, amatörce, acemice yapılmış bir göz boyamadır. Belediye yönetimi Bursalılara klimasız araçları layık gördü. Hurda vagonlar yüzünden sık sık ya arıza ya da kaza yaşanıyor, ama Bursalılardan gizleniyor. Ayrıca ihalesi yapılacak vagonların teslim süresi 2-3 yılı bulacak ve hat bittiği halde vagonların hat ile buluşması 3-4 yıl gibi bir gecikme ile gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi sadece tribüne oynayan bir algı yönetimi ile halkımızı yanıltmaya çalışıyor ve insanımızın zekası ile dalga geçiyor. Ama Bursalılar’ın bunun farkında olduğunu bilmeliler.”ifadelerini kullandı.
“Yanlış kararların çilesini Bursalılar çekiyor”
“Yanlış yönetim kararları nedeniyle Bursalıların raylı sistem ulaşımında büyük sıkıntılar çektiğini” dile getiren Şahin, hurda vagonların kullanıldığı Arayabatağı-Kestel hattında yolcuların güvenlik riski yaşadıklarını, tüm uyarılarına rağmen bu hatta klimasız, eski vagonların kullanılmaya devam ettiğini söyledi. Şahin, “2,5 dakika sefer aralığında olması gereken sistem, yanlış işletme senaryoları, yanlış proje tadilatları ve zamanında alınmayan vagonlarla 15-20 dakikaya kadar çıkarak Bursaray’ın taşıma kapasitesi yüzde 23’lere kadar düştü. Zamanında yapılmayan vagon ihalesinin çilesini Bursalılar çekiyor” diye tepki gösterdi. (İLKHA)