Pandemi süresince eğitime ara verildikten sonra, yüz yüze eğitime kısmi olarak başlandığını ve bu konuda özellikle ilkokul ve ortaokulların bütçesi olmadan hijyen noktasında eksiklikler yaşanacağını belirten Eğitim-Bir sen Palu İlçe Temsilcisi Sedat Hekimoğlu şunları dile getirdi;
"Pandemi süresince eğitime ara verilmişti. 21 Eylül itibarıyla ilkokul 1. sınıflarda, haftada bir gün sonrasında 2 gün seyreltilmiş bir şekilde eğitim başladı. Daha sonra ilkokulun diğer kademeleri ise haftada 2 gün olacak şekilde eğitime başlandı. Pandemi süresince eğitimin yüz yüze başlamasından kaynaklı bazı problemler de var. Özellikle ilkokul ve ortaokullarımızda bütçe problemi var. Bu bütçenin olmamasından dolayı okul idarecileri ciddi anlamda sıkıntı çekmektedirler. Okullardaki hijyen probleminin çözümlenmesi için Bakanlığımız "Okulum Temiz" diye bir proje başlattı. Bu proje okullara asgari 2 bin TL gibi bir maliyet getirdi. Bunun yanında sayfalar dolusu evrak sisteme girmek zorunda kalınıyor. Bununla beraber bakanlığımızın bir bütçe çalışmasının olduğunu biliyoruz. Ne kadar bütçe verecekler onu da tam olarak bilemiyoruz. Yalnız bu bütçenin okul idaresine verilip, bu şekilde harcanması çok daha olumlu olacaktır." dedi.
EBA ve Zoom ile internet üzerinden verilen eğitimde velilerin, tablet ve bilgisayar noktasında ciddi zorluklar yaşadığını anlatan Hekimoğlu şunları söyledi;
"Canlı ders uygulaması, EBA ve Zoom uygulaması ile internet üzerinden sürdürülmektedir. Bu sistemin vatandaşa, öğretmenlere ve öğrencilere yansıması ne şekildedir. Bununla ilgili bizim sahada gözlemlediğimiz çalışmalar şu şekildedir. EBA'nın vatandaşa çok büyük bir külfeti var. Vatandaş bu külfeti sürekli olarak dile getiriyor. İnternet ücreti ödemekte bayağı zorluk çekiyorlar. Her vatandaşın tablet, bilgisayar, telefon kullanabilme imkânı yok. Bir evde 4 öğrencisi olan velilerimiz var. Bize sürekli öğrencilerin aynı anda dersleri var çakışıyor, 4 öğrenci veyahut da 3 öğrenciye aynı anda tablet, telefon, bilgisayar ulaştırmanız mümkün değil diyerek şikâyet ediyorlar. Peki bu noktada ne yapılabilir, nasıl çözümler üretilebilir? Canlı derslerde kullanılacak internet için bedava internet, indirimli internet, genel anlamıyla internetin ucuz olması, bedava wi-fi noktaları oluşturulması, çok yerinde olacaktır. Bunun dışında fakir öğrenciler için Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 500 bin tablet projesi var. Malumunuz olduğu üzere örgün eğitime devam eden 18 milyon öğrencimiz var. Bu 18 milyon öğrencimizin içinde 500 bin kişiye tablet dağıtılması ne kadar sağlıklı olacak. Kim tablet alacak, kim almayacak, bu konu uzun süre tartışılacak bir mevzudur. Tablet dağıtılacaksa, bizce her öğrenciye verilmelidir. Fatih Projesi kapsamında bu tabletlerin dağıtılması gerekiyordu. Hala tabletler dağıtılmadı. Dağıtılacak olan tablet sayısı en azından öğrencilerin yarısına dağıtılması gerekir." dedi.
Palu ilçesinde okulların yaşadığı sorunları da dile getiren Hekimoğlu şunları ifade etti;
"Palu ilçesi genelinde de eğitimle ilgili bazı sorunlarımız var. Ocak 2020 Elâzığ depremi sonrasında ilçemizde iki tane okulumuz ağır hasarlı durumda olduğu için yıkıldı. Bu okullarımızın yapımına halen başlanılmadı. Bu süreci yakından takip ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bu okullardan Atatürk Ortaokulunun, TOKİ tarafından projelendirme aşamasının yapıldığını öğrendik. Ama ne zaman yapılacağı belli değil. Bir an önce temelinin atılması ve bugünlerde başlanılması gerekir. Hatta okulun şu anda bitmesi gerekirdi. İleride okullar açıldığında bunun sıkıntısını çekeceğimiz besbelli ortadadır. Palu Anadolu Lisesi ile ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını ve ne zaman yapılacağının belli olmadığını öğrendik. Bir an önce okullarımızın yapılması ve öğrencilerimizin kendi okullarında eğitime başlaması en büyük temennimizdir. İlçemiz okullarının diğer önemli bir sorunu ise doğalgaz sorunudur. Bilindiği üzere ilçemizde 2 yıldan fazladır doğalgaz kullanılmaktadır. Ama okullarımızda doğalgaz kullanımına bir türlü geçilmedi. Merkezdeki okullarımızın ve kurumlarımızın şu anda yüzde sekseni doğalgaz hattını çekmiş ve projelendirilmiş bir şekilde beklemektedir. Yetkililerden bir an önce doğalgaz probleminin giderilmesini istiyoruz. Çünkü doğalgaz okulda kullanılmaya başlandığında hem personel tasarrufu olacak hem temizlik tasarrufu olacak hem de ekonomik tasarruf elde edilecektir. Yani kapımıza gelen bu doğalgazı okullarda kullanmamamız hoş bir durum değildir. Yetkililerin bu konuda gerekli girişimlerde bulunmasını bekliyoruz."