Çağın gerisinde kalan hiçbir kurumun varlığını sürdürmesi mümkün değildir

TÜSİAD tarafından düzenlenen “Kurum içi girişimcilik” konferansı Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ev sahipliğinde Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantep’te düzenlenen “Kurum içi girişimcilik” konferansında konuşan Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Mesut İşsever, "Günümüzde geleceği göremeyen ve değişime ayak uyduramayan, girişimcilik ruhunu kurum içinde kurgulayamayan ve çağın gerisinde kalan hiçbir kurumun varlığını sürdürmesi mümkün değildir." dedi.

Gaziantep'in, girişimciliğin ve çalışkanlığın simgesi olduğunu, kentin dört bir yanının sanayi ve organize sanayi bölgeleri ile kaplı olduğunu ve 200 bin kişinin bu bölgelerde istihdam edildiğini söyledi.

TÜSİAD “Kurum İçi Girişimcilik” buluşmalarının 8'incisine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İşsever, girişimciliğin Gazianteplilerin DNA'sında olduğunu ve Gaziantep'in her yıl Türkiye ekonomisinin yaklaşık 2 katı büyüdüğünü belirtti.

İşsever, “Kabına sığmayan bir kenttesiniz. Büyüklüğü 43 milyon metrekareye ulaşan organize sanayi bölgelerinde toplam bin 50 fabrika, küçük ve orta ölçekli 5 bine yakın işletme faaliyet göstermekte. Yalnızca organize sanayide 200 bin kişi istihdam edilmektedir. Yüze yakın fabrikanın inşaatı halen devam ediyor.  Gaziantep son 15-20 yılda parlayan bir şehir olarak düşünülmemelidir. Girişimcilik Gaziantepliler olarak bizim DNA’mızda var. Gaziantep girişimci bir kent.” dedi.

40-50 yıl önce 500 sanayici listesinde yer alan şirketlerin birçoğunun bugün faaliyet gösteremediğini belirten İşsever, “Konu girişimcilik olunca hepimizin rolleri artık değişmiştir. Patronların, orta düzey yöneticilerin ve hatta çalışanların dahi rolleri tamamen değişmiş durumdadır. Hepimizin bu değişime ayak uydurması gerekmektedir. Bundan 40-50 yıl önce 500 sanayici listesinde yer alan bu şirketlerin birçoğu bugün faaliyet gösteremiyor. Bunun sebebi ise bugün konuşacağımız değişime, girişimcilik dalına ayak uyduramamalarıdır. Günümüzde geleceği göremeyen ve değişime ayak uyduramayan, girişimcilik ruhunu kurum içinde kurgulayamayan ve çağın gerisinde kalan hiçbir kurumun varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Kurumların ayakta kalması ve varlığını sürdürebilmesi için liderlerin kurum içinde yeni fikirlerin önünü açması ve bu fikirleri kurum içinde tüm çalışanlarla paylaşması lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin girişimcilik ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Program düzenlenen panel ile sona erdi.

İLKHA









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti