DİYARBAKIR- DicleÜniversitesi Tıp Fakültesi tarafından "Vertigolu hastanın rehabilitasyonu" adlı bir konferans düzenlendi. Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferans, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve RehabilitasyonAna Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Karan tarafından verildi.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve RehabilitasyonAna Bilim Dalı öğretim üyesi Karan,vertigonun baş dönmesi, dönme, dönücü hareket anlamına gelen "verto"kelimesinden türediğini, dizziness'in ise sersemleme ile de benzer anlamlarda kullanılan nöroloji pratiğinde en sık karşılaşılan yakınmalardan biri olduğunu ifade etti.
"Vertigo şüphesiyle doktora başvuran kişilere öncelikle baş dönmesinin sebebini ortaya çıkarmaya yönelik "Baş dönmesinin şeklini tarif eder misiniz?", " Ataklar ne kadar sürüyor?" ve "Kulaklarda çınlama var mı?" gibi sorular sorulur" diye belirten Karan, vertigonun ilaç tedavisiyle yok edilebileceğini, hangi ilacın kullanılacağının vertigonun nedenine bağlı olarak değiştiğini sözlerine ekledi.
Fizik tedavi ve rehabilitasyonda vertigolu hasta için neler yapılabileceğini konferansa katılanlarla paylaşan Karan, tedavinin hasta üzerindeki etkilerinden bilgiler verdi. (Osman İçli-İLKHA)