"Camiler bir manevi hastane olarak görülmelidir"

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklama yapan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı, camilerin bir manevi hastane olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle açıklamalarda bulunan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, camilerin bir manevi hastane, imamların da kendilerini manevi birer doktor mesabesinde görmeleri gerektiğini belirtti.

Bütün din görevlilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik edip, bu günlerin hayırlara vesile olmasını temenni eden Şimşek, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 1-7 Ekim arasında ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak ilan etmiştir. Bizde Âlimler ve Medreseler birliği olarak bu haftanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Aynı şekilde bütün imamlarımızın bu haftasını İttihad’ul Ulema olarak tebrik ediyoruz. Camiler haftası denildiğinde belki yakın tarihe kadar camilerin temizliği anlaşılıyordu, bu tür teftişler yapılarak bu hafta kutlanıyordu.” dedi.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın sadece cami temizliğinden ibaret olmaması gerektiğine vurgu yapan Şimşek, “Biz İttihad’ul Ulema olarak ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın sadece camilerin temizliğinden ibaret olmamasını, camilerin geçmişten günümüze kadar İslam tarihindeki ehemmiyetini seydalarımıza, hocalarımıza hatırlatmak istiyoruz. Cami, minber, mihrap, kürsü bütün bunlar Peygamberimizin (sav) hizmet makamlarıydı. Peygamberimizin (sav) varisi olan seydalarımızın da bu makam ve mevkileri toplumumuzun ıslahında, hizmette kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Camilerin insanların İslam’ı öğrenmelerinde büyük bir rollerinin olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Bugün elbette ki her zamankinden daha çok toplumumuzun ıslahında, çocuklarımızın, gençlerimizin İslami, manevi bir seviyeye gelmesinde en önemli mekânlar şüphesiz ki camilerimizdir. Bundan dolayı imam arkadaşlarımızın camileri kendi mahallesi içerisinde bir manevi hastane olarak görmelerini, kendilerini de manevi birer doktor mesabesinde görmelerini tavsiye ediyoruz. Halkımızın manevi hastalıklarından her türlü günah ve yanlış alışkanlıkları birer manevi hastalık olarak görüyoruz. Hocalarımızın bu manevi hastane mesabesinde bulunan camileri, halkın bu tür hastalıklarında tedavilerinde kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Halkımızı camilere teşvik ediyoruz"

Çocukların camilere teşvik edilmesi ve orada dinlerini en güzel şekilde öğrenmeleri gerektiğini belirten Şimşek, son olarak şunları söyledi: “Dün olduğu gibi bugün de camilerde hizmetlerin en güzel şekilde yapılmasını, toplumumuzun camiye taşınmasını, çocuklarımızın Kur’an dersiyle camilerde büyütülmesini, İslam’ı orada öğrenmelerini, namazı, ibadeti hocalarımızın dizi dibinde öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Halkımızı camilere teşvik ediyoruz. Aynı şekilde hocalarımızı da camiye gelen çocuklara, gençlere ve insanlara dinlerini en güzel şekilde öğretmeleri için de hizmette kusur etmemelerini tavsiye ediyoruz.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İslam Ve Kuran Haberleri

2025 hac kayıtları 15 Kasım'a kadar yapılabilecek
"Gıdada haram ve helale dikkat edilmemesi toplumsal çöküntüye neden olur"
Kazasının olup olmadığıyla ilgili şüphesi bulunan kimsenin durumu
Kurban edilen hayvan kanının alna sürülmesi doğru mudur?
Namazda gözleri kapatmak mekruh mudur?