Çiftçilere Gübre ve Mazot Desteği

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKC) dahil olan çiftçilere dekar başına verilecek olan mazot ve gübre desteği için başvurular sürüyor.

HABER MRK - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ÇKC' ye dahil olan çiftçilere ödenecek 2012 yılı mazot, gübre ve toprak analizi desteği uygulamalara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, mazot gübre ve toprak analizi destekleme uygulamaları ile ilgili belirtilen usul ve esaslara göre tarımsal faaliyette bulunan çiftçilere, dekar başına olmak üzere destek verilecek. Buna göre, yem bitkileri, hububat, yumru bitkiler, baklagiller, sebze ve meyve alanları için dekar başına 4 lira'mazot', 5 lira da 'gübre' desteği verilecek.Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için 6,4 lira mazot ve 6,3 lira gübre desteği, süs bitkileri, özel çayır mera ve orman emvali alanları için 2,7 lira mazot, 3,7lira gübre desteği, toprak analizleri için ise 2,5 lira destekleme ödemesi yapılacak.

 

Konuyla ilgili Adana Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada, mazot,gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, ilçe müdürlüklerince oluşturulan müracaat takvimi doğrultusunda, en geç 31 Aralık'a kadar başvurmaları gerektiği belirtildi.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Çiftçilerin, ÇKS'ye kayıtlı oldukları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne başvuru yapmaları şart. Başvurularda ÇKS bilgilerinin güncellenmesi, kaydı yoksa kaydın yapılması esas alınacaktır. Üreticilerin 50 dekar ve üzeri parsellerinden kimyevi gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmeleri için son müracaat tarihi 31 Aralık'a kadar toprak analizi yaptırmaları gerekiyor. 50 dekardan küçük tarım arazileri için bu şart aranmayacak" (Hakan Özbay - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi