Çiftçilerin ÇKS başvuru süresi 3 aya indirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, ÇKS başvuru süresinin 3 aya indirildiğini belirterek çiftçilerin mağdur olmaması için gereken evraklarını hazırlayıp 01.10.2014 tarihinden itibaren başvurmaları gerektiğini vurguladı.

MARDİN- Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili tebliğine göre çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 3 aya indirildiğini söyledi. Kayıt tarihinin 01.10.2014 tarihinde başlayıp 31.12.2014 tarihinde başvuru süresi sona ereceğini belirten Kalkan, çiftçilerin mağdur olmaması için gereken evraklarını hazırlayıp 01.10.2014 tarihinde başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

 

Çiftçi kayıt sisteminde yapılan değişiklik ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kalkan, çiftçilerin mağdur olmaması için ÇKS kayıtları için gereken evrakların şimdiden hazırlanmaları gerektiğine dikkat çekti. Kalkan, “Geçen yıllarda çiftçilerin aldığı doğrudan gelir desteği olan ÇKS başvuru süresi bir yılı kapsıyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ilgili tebliğine göre bu sene çiftçilerin ÇKS başvuru süresi 3 aya indirildi. Şuan 2013 2014 çiftçi kayıt sistemi başvurularını alıyoruz. 01.10.2014 tarihinde sona erecektir. 2014-2015 çiftçi kayıt sistemi başvuruları ise 01.10.2014 tarihinde başlayıp 31.12.2014 tarihinde başvuru süresi sona erecektir. Bu sene çiftçi kayıt süresi çok kısa olduğundan çiftçilerin mağdur olmaması için bir an önce gereken evrakları hazırlayıp 01.10.2014 tarihinden itibaren ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.” Dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi