ÇKS kaydında son bir hafta

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvurular 30 Haziran 2015 Salı günü mesai saati bitiminde sona eriyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi kayıt sisteminde başvuruların 30 Haziran 2015 Salı günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var.” dedi. 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, yeni çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde 2015 yılı için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2014 olarak belirlendiğini belirtti.

2015 yılı ÇKS başvurularının yönetmelik değişikliğiyle önceki başvuru formlarında değişiklik yapılması, çiftçi alışkanlıkları, sistemde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle işlemlerin uzadığını hatırlatan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Yaşanan sorunlar nedeniyle ÇKS başvurularının 31 Aralık 2014 tarihinde tamamlanması mümkün olmadı. Girişimlerimizle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ÇKS kaydı başvurularıyla ilgili süreyi, 31 Aralık 2014 tarihinden 30 Haziran 2015 tarihine uzattı. Üreticilerimiz, 30 Haziran 2015 Salı günü mesai bitimine kadar, 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptıracaklar. Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak son günü beklemeden bir an önce 2015 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var. Üreticilerimiz, Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuracaklar.”

Desteklerden ÇKS kaydını yaptıranlar yararlanabiliyor

Çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 2015 ÇKS başvurularını yaptırmalarının kendi yararlarına olduğunu belirten Bayraktar, ÇKS kaydını yaptıranlar desteklerden yararlanabileceği uyarısında da bulundu.

Bayraktar, “Çiftçilerimizin 30 Haziran 2015 tarihinden sonra sahip olacakları veya kiralayacakları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz -15 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri de üretim yılı içinde yapılabilecek.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi