​Coronavirus gölgesinde yapılan LGS sona erdi

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi önlemleri altında gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrenciler, sınavdan yüksek bir puan alarak hedefledikleri liselere yerleşmek istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ortaokul 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik Covid-19 tedbirleri altında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi başta olmak üzere yabancı dillerden oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Saat 09.30’da başlayan birinci oturum saat 10.45'te sona erdi.

Sınava verilen 45 dakikalık arada, görevliler yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında öğrencilerin, okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerin, okullardan ayrılmasına izin verilmedi.

İkinci oturum, saat 11.30'da başladı ve öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. İkinci oturumunun bitmesiyle bu yılki merkezi sınav sona erdi.

Sınav bitiminde tüm öğrencilerin aynı anda bulundukları binadan çıkmasına izin verilmedi. Öğrenciler, binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, sosyal mesafe korunarak sınav salonu ve binadan ayrıldı.

Okul yetkilileri tarafından yapılan anonsla öğrenciler, binadan ayrılmadan önce sosyal mesafe kuralı ve maskelerini çıkartmamaları konusunda sık sık uyarıldı.

Bu yıl sınava öğrenim gördükleri okullarda giren öğrenciler, sınavın ardından sınav ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Sınavın genel olarak iyi geçtiğini ve soruların kolay olduğunu belirten öğrenciler, matematik sorularını ise zor ve uzun buldu.

Hedefledikleri liselere yerleşmek istediklerini belirten öğrenciler, sınav öncesi okullarda alınan Covid-19 pandemisi tedbirleri için yetkililere teşekkür etti.

“Süre biraz yetersiz oldu”

Sınavının güzel geçtiğini belirten Ali Elik, “Aslında sorular söylenildiği kadar zor değildi. Ama sınava çalışsaydım daha iyisi olabilirdi. Sınavda soruları okudukça bilgilerde edindim. Süre biraz yetersiz oldu, sorular da uzundu. Bundan dolayı biraz zamanımızı aldı.  En çok ise matematik dersine zorlandım.” dedi.

“İlahiyatçı olmak istiyorum”

Kur'an kursu öğrencisi olduğunu belirten Abdulkadir Kurucu da, sınavdan yüksek puan alarak imam hatip okulunda okumak ve ilahiyatçı olmak istediğini ifade ederek, “Çünkü geleceğimi düşünüyorum. Babam da benim okumam için çabaladı ve beni bu seviyeye getirdi. Bende okuyup çocuklarım için çabalayacağım. Matematik ve İngilizce dersi zordu. Fen ile Türkçe ise kolaydı.” ifadelerini kullandı.

“Matematik dersinin dışında sınavım güzel geçti”

Matematik dersinde çok zorlandığını belirten Uğur Çağtu ise “Sınavım güzel geçti. Sadece matematik dersinde zorlandım. Çünkü konular biraz zordu, bazı bilmediğin soruları boş bıraktım. Genelde bütün soruları çözdüm. Çünkü dersine pek fazla çalışamadım, biraz zorlandım. Ama inşallah merkez Anadolu liselerini hedefliyorum ve yaklaşık 400 puan bekliyorum.” şeklinde konuştu.

“Sınavım güzel geçti”

Sınavının çok güzel geçtiğini ve sınav öncesi okulda alınan virüs tedbirlerini çok beğendiğini belirten Furkan Ayvaz da şunları söyledi:

“Bugün LGS’ye girdik. Sınav bizi biraz zorladı. Özellikle matematik zorladı. Bana göre fen dersi kolaydı. İnşallah güzel bir liseyi kazanırız. Hedefim; Gaziantep Lisesini kazanmak. İnşallah da kazanırım. Sınava giren herkesin Allah yardımcısı olsun. Sınav soruları da genelde beklediğim yerlerden geldi ve bundan dolayı kolaydı.”

Arif Baytek ise sınavının güzel geçtiğini belirterek, soruların da beklediğim yerden geldiğini ve sağlık meslek liselerini hedeflediğini ifade etti.

İLKHA














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli