Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Karargah Rahatsız" manşetine sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hürriyet Gazetesinin "Karargah Rahatsız" manşetine tepki göstererek, "Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir." dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi’ne katılmak üzere Pakistan’a hareketi öncesi Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürriyet Gazetesinin "Karargah Rahatsız" manşetine tepki göstererek, " Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılmak üzere, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a gitti. Hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pakistan ziyareti vesilesiyle zirveye katılacak olan liderlerle ikili görüşme yapma imkânı bulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın ilk kurucuları arasında olduğunu hatırlatarak, "Bölgesel iş birliği ve kalkınma çabalarını artırmak amacıyla Pakistan ve İran ile birlikte 1985 yılında tesis ettiğimiz teşkilat, bilahare diğer dost ve kardeş ülkelerin iştirakiyle genişlemiştir, genişletilmiştir. Bugün örgüt, 8 milyon kilometrekarelik bir alanda toplam 400 milyon nüfusa hitap etmektedir. 10 kardeş ülkeyi de kapsamaktadır. Bu açıdan da çok ciddi bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor." dedi.

İslamabad Zirvesi’nin, kritik gelişmelerin yaşandığı, tarihî nitelikte olayların meydana geldiği bir dönemde icra edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrasya’nın dünya siyasi ve ticari ekonomik sahnesinde ağırlığının artmaya başladığı bir süreçten geçiyoruz. İslamabad Zirvesi’nin ana temasını bölgesel refah için ulaşım, iletişim ve ticaret hatlarının birbirine bağlanması oluşturuyor. Temada da ifade edildiği gibi, bölgesel refah ile ulaştırma, enerji, iletişim ve ticaret hatlarının birbirine bağlanması arasında yakın bir ilişki vardır. Bu yöndeki çabalarımızın koordinasyonu ve sonuç odaklı eylemlere dönüştürülmesi noktasında teşkilat çok kıymetli bir platform oluşturuyor." açıklamalarında bulundu.

"İslamabad zirvesi tarihî bir fırsat"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son dönemde hayata geçirdiği büyük projelerle teşkilatın kuvvetlenmesine ciddi katkılar sağladığını belirtti ve sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın muazzam potansiyelini harekete geçirme noktasında hâlen bazı sorunlarla karşılaştığını kabul etmemiz gerekiyor. Teşkilat bölgesinin dünya nüfusu içindeki payı yüzde 6,2 olmasına rağmen dünya ticaretindeki payı sadece yüzde 2’dir. Ayrıca teşkilat içi ticaret hacmi, üye ülkelerin toplam dış ticaret rakamları içinde küçük bir yer işgal ediyor. Bu tabloyu değiştirmek için tüm ülkeler sorumluluk taşıyor. Bu açıdan İslamabad Zirvesinin tarihî bir fırsat olduğuna inanıyorum."

"Üye ülkeler arasındaki ticari engeller kaldırılmalı"

Üye ülkeler arasındaki ticari engellerin bertaraf edilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sebeple ticaretin serbestleştirilmesi yönünde önemli bir araç olan ticaret anlaşmasını bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlaşmanın en geniş katılımla uygulamaya konulmasına özel önem veriyoruz. İslamabad Zirvesi sırasında kabul edeceğimiz 2025 vizyon belgesini de bu hedeflere ulaşmak için bir yol haritası olarak görüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından gazetecilerini sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Hürriyyet Gazetesi'nin "Karargah Rahatsız" manşetini hatırlatması üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kulland:

"İsmini verdiğiniz gazetede ön sayfada atılan başlık, tabii içeride atılan başlık, çok çok daha çirkindi ve 7 soruya 7 cevap, öbür tarafta 'Karargah rahatsız' başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni haydi haydi rahatsız etmiştir. Çünkü bizim rahatsız olduğumuz bir konuda silahlı kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Çünkü biz aynı vücudun azaları gibiyiz. Silahlı Kuvvetler rahatsız oluyorsa biz rahatsız oluruz. Eğer biz rahatsız olmuşsak Silahlı Kuvvetler hayda hayda rahatsız olur. Zira bu işin başı neresidir? Devlettir, hükümettir." 

"Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir"

"Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir." Diyen Erdoğan, "Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunların bunlar eski alışkanlıkları. Bu eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek, herkes konumunu bilecek ve yerini konumunu bilerek adım atacak. Şimdi siz kalkıp da '7 soruya 7 cevap' derken bir defa Silahlı Kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz, öbür tarafta kalkıp işi daha ileri götürüp, 'Cumhurbaşkanı'yla beraber Genelkurmay Başkanı işte nereye giderse yanında gidiyor.' gibi ifadelerle ayrıca bir terbiyesizlik daha yapıyorsunuz. Bir Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı ile hatta hatta Başbakan'la herhangi bir uluslararası toplantıya gitmesi noktasından daha tabii, daha doğal ne olabilir?" diye konuştu.

"Bundan sonraki süreçte de bütün mağdur, mazlum hanım kardeşlerimiz tüm kurumlarda yerlerini alabileceklerdir"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kıyafet yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle kadın subay ve astsubayların başörtüsü takması önündeki engelin kaldırılmasına ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Yeni bir konu değil, beklentiydi ve bu konuda arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptıktan sonra hükûmet olarak ve konuyla ilgili olarak adım atıldı. Hayırlısıyla şu anda başlamış vaziyette. Temennimiz odur ki, yani hazırlanan bu noktadaki mevzuata göre hanım kardeşlerimiz de kendilerinin inanç hürriyetinden, bütün bu noktadaki ne bileyim emek noktasında, iş temini noktasındaki özgürlüklerinden, hürriyetinden her yerde istifade edebilmesidir. Bu Silahlı Kuvvetlerimizde de, Emniyet Teşkilatımızda da, yargıda da, eğitimde de, her yerde malum bu ön açılmış vaziyette. Bundan sonraki süreçte de bütün mağdur, mazlum hanım kardeşlerimiz bundan istifade etmek suretiyle tüm kurumlarda yerlerini alabileceklerdir. Yani dünyanın değişik ülkelerinde bakıyorsunuz her bir yerde silahlı kuvvetlerde de var, Amerika’da var, oradaki Müslümanlar aynı şekilde inancının gereği neyse onu yapabiliyor. İngiltere’ye geliyorsunuz, bakıyorsunuz ‘immigration’da başörtülü bayanlar oralarda görev yapabiliyorlar. Yani oralarda bu oluyor da, halkının yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde bunlar niçin olmasın? Ve şu anda bu adımlar atılmış vaziyette. Temennim odur ki, yani hiçbir aşırılığa fırsat vermeden, aşırılığa gitmeden bu çerçeve içerisinde devamı bütün gerilimleri alacak. Bu kurumlarımız, bu müesseselerimiz inşallah çok daha rahat bir şekilde yoluna devam edecektir.”

Basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Pakistan’ın başkenti İslamabad’a hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı’ndan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve diğer yetkililer uğurladı.

Pakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik ediyor.

(İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten siyonizm ile topyekûn mücadele etme çağrısı
Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan doktor serbest bırakıldı
HÜDA PAR'dan Dr. Mehmet Arslan'a cezaevinde ziyaret
MAZLUMDER: Duyarlı insanlar üzerinde kurulan baskılar kabul edilemez
HÜDA PAR: Gözaltına alınan gençler bir an önce serbest bırakılmalıdır!