“Dere Üstü Islah Projesi’ni hayatta geçirmekten başka bir alternatif düşünmüyoruz”

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Bitlis Valisi, esnafın merakla beklediği “Dere Üstü Islah Projesi” için bayramdan sonra yıkım işlerine başlayacaklarını söyledi.

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Bitlis Valisi, Bitlis’te yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Esnafın merakla beklediği “Dere Üstü Islah Projesi” için önemli açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, projeyi hayatta geçirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Bitlis’in kadim tarihini gün yüzüne çıkarmak için birçok çalışmada kararlı olduklarını belirten Ustaoğlu, “Bitlis kadim bir kenttir. Zamanında burada yapılan yanlış bir yapılaşma ve kentleşme mevcuttur. Şehir merkezinde geçen derenin üstünde yapılaşmaya müsaade edildiği gibi buraya yapılan yapılaşmaya da tapular verilmiş. Bizler, ‘Dere Üstü Islah Projesi’ni hayatta geçirmekten başka bir alternatif düşünmüyoruz. Bitlis’in sahip olduğu tarihi güzelliği gün yüzüne çıkarmak ve buraları yaşanılabilir bir kent haline getirmek için bu projeyi uygulayacağız. Sokak sağlıklaştırması projesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Halkın daha fazla mağdur olmaması için çalışmaları bizatihi takip ediyorum.” dedi.

Daha önce dere üstünde yıkılacak iş yerleri için yapılan 720 iş yeri için de önemli açıklamada bulunan Ustaoğlu, buraları takas etmeyeceklerini, iş yeri sayısını azaltarak satışa çıkaracaklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Valiliğin hemen yanında 720 dükkânlı bir iş merkezi yapıldı. Burayı dere üstünde iş yeri yıkılacak olan esnafa takas usulü ile verileceği belirtilmiş. Burada esnafı memnun etmek zor bir iştir. Burada birçok eksikliğin olduğunu gördük. TOKİ başkanı ve bu işin uzmanı olan mühendislerle, firmalarla görüşmeler yaptık. Çatı sisteminden ısınma sistemine, çevre düzenlemesinden çocukların ve gençlerin vakit geçireceği,  farklı aktiviteleri yapabilecek kapalı alanlara kadar yaklaşık olarak 7 milyon TL bir harcama yaparak burayı iyileştireceğiz. İş yerlerini daha da büyüterek, 200 iş yeri sayısına düşürerek satışa sunacağız. Buraları takas usulü ile esnafa verilmeyecektir. Aynı şekilde dere üstü projesini hayatta geçireceğiz. Tapusu olan vatandaşların iş yerlerini istimlak yoluyla ücretlerini ödeyeceğiz. Bu ücretten memnun kalmayanlar hukuki yollara başvurabilecekler. Vakıf, Özel İdare, Belediye ve diğer devlet kurumlarına ait olan iş yerleri ise istimlak edilmeyerek yıkılacaktır.”

Ustaoğlu, tarihi mekânlar, sokak sağlıklaştırması, yol ve kanalizasyon çalışmaları başta olmak üzere kentte yapılacak birçok projelerinin olduğunu ve bu projeleri de kararlılıkla sürdüreceklerini İfade ederek, en geç 2019 yılına kadar bu çalışmaların bitirileceğini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Dur ihtarına uymayan tur otobüsünün bagajında 55 düzensiz göçmen yakalandı
Eren ailesi Bitlis'te 1 milyon meyve ağacını toprakla buluşturuyor
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Kaçmaya çalışan kamyon kasasında 91 düzensiz göçmen yakalandı
Bitlis’te kış öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı