Dicle Teknokent yerli tohum geliştirmeye devam ediyor

Dicle Üniversitesi bünyesindeki Teknokent’in tarım alanında yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucunda, yerli tohum üretimine başlandı.

Teknokent şirketinde yeni bitki çeşitlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirten Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, hali hazırda 2 buğday ve bir mercimek olmak üzere 3 çeşit geliştirdiklerini söyledi. Yıldırım, çeşitlerin bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle kullanılmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

Çeşit geliştirme faaliyetleri devam ederken bir taraftan şirket elemanlarının uygulamalı olarak eğitilerek özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılandığını belirten Yıldırım, bir iki yıl içinde çalışan ziraat mühendislerinin de ıslahçı unvanına kavuşmuş olacağını söyledi.






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sur Haberleri

Davet ve Gençlik Merkezi Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi
Diyarbakır'da sit alanını işgal etmeye çalışan şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır Özekli Mahallesi otobüs saatleri
Esas amacımız aile sistemini korumak ve güçlendirmek olmalı
1400 yıldır Diyarbakır Ulu Cami'de Mukabele geleneği sürüyor