Diyabet Hastası Olma Çok Yürüyüş Yap

SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, 14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle "Diyabet Hastası Olma Çok Yürüyüş Yap" sloganıyla açıklamalarda bulundu.

14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle ‘Diyabet Hastası Olma Çok Yürüyüş Yap’ sloganıyla bir açıklamada bulunan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, diyabetin kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun yetersizliğiyle oluştuğunu belirti.

Güneş, "Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak bu yılki temamız ‘Diyabet Hastası Olma Çok Yürüyüş Yap’. Diyabet (şeker hastalığı), pankreas adı verilen organ içinde, insülin salgılayan beta hücrelerinin herhangi bir nedenle sayısında ya da işlevlerinde azalma sonucu gelişen kan şekeri yüksekliğinin söz konusu olduğu bir hastalıktır." dedi.

Diyabet hastalığı damarları tahrip ettiğine dikkat çeken Güneş, "Diyabet en çok da damarları tahrip ederek kalp sorunlarına (kalp krizi, ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, ani ölümler), beyin damar hastalıklarına (felçler), böbrek problemlerine (böbrek yetmezliği), göz hastalıklarına (kanamalar, katarakt, glokom) yol açıyor. Sorunlar bunlarla da bitmiyor, sinir sistemi (el ayak uyuşmaları, karıncalanmalar, kramplar, sinir felçleri) gibi rahatsızlıklara yol açıyor." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Güneş, "Kendimizi bu rahatsızlıklardan uzak tutmak için yediğimiz besinlere çok dikkat etmeliyiz, özellikle kilo alacak, yağlı ve hamurlu olan yiyeceklerden uzak duralım. Bol bol su içelim, böbreklerin sürekli çalışmasına yol açtığından su içelim, bol bol yürüyüş ve egzersizler yapalım, vücut temizliğine dikkat edelim. İlaçlarımızı kontrol altında tutalım. Stres ve sıkıntılı olan durumlardan uzak duralım." tavsiyelerinde bulundu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?
Başarıyı engelleyen psikolojik engel: Erteleme alışkanlığı