Sendikal faaliyetlerde bulunmak amacı ile Siirt’e gelen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Siirt Üniversitesi konferans salonunda memurlarla bir araya geldi. Memurların sorun ve sıkıntılarına ilişkin açıklamada bulunan Bayraktutar, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin imam hatiplerin sınavsız lisans tamamlama hakkını Anayasa Mahkemesine taşıyarak iptal ettirmesine tepki gösterdi.
İptal ettirdiniz de zevk mi aldınız?
Cumhuriyet Halk Partisinin imam hatiplerin sınavsız lisans tamamlama hakkını Anayasa Mahkemesine taşımasını diyanet camiası olarak zamanı gelince değerlendireceklerini belirten Bayraktutar, hiç çekinmeden açık açık söylüyorum; keşke bu olmamış olsaydı.” dedi.
Bayraktutar, “Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisini kınıyorum, neden kınıyorum? Sınavsız lisans tamamlama hakkı dediğimiz zaman meslektaşımız olan imam hatipler bir iki kitap fazla okusun, bilgi ve becerisini geliştirerek kapasitesini arttırsın düşüncesi ile bir girişimde bulunmuştuk ve Cumhurbaşkanımız ve YÖK bizim derdimizi anlamıştı ama Cumhuriyet Halk Partisine derdimizi bir türlü anlatamadık ve bizi anlamak da istemiyorlar. Bu meseleyi Anayasa Mahkemesine çıkarıp eşitlik ilkesine aykırı düşüncesiyle hareket etmelerini de buradan kınıyorum. Neden? Çünkü biz bu milletin evlatları olarak bu devlete hizmet etmek isteyen daha becerikli ve din hizmetini layığı ile gördürülmesi açısından değerli çalışanlarımıza bu eğitim hakkının verilmesi bizi memnun etmişti. E şimdi ne olacak? İptal ettirdiniz de zevk mi aldınız? Bunun hesabını da ödersiniz.” diye konuştu
"Bütün memurlar için eşit haklardan yararlanan bir sistem oluşturalım"
"En büyük sıkıntımız bütün atamalar konusunda yapılan tartışmalardır.” diyen Bayraktutar, özellikle 4B’lilerin ayrımcılığa maruz kalmalarının çok büyük bir sıkıntı olduğunu söyledi.
Bayraktutar, “Memur-Sen Genel Başkan yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Memurun her zaman sıkıntısı olmuştur ve bu sıkıntılar devem etmektedir. Bu sıkıntıların arayışlarını da demokratik çözümler arayışları içinde sendikalar yapar. 2 Temmuz 2018 sonrası atananlara 3+1 çakılı kadro verilmesi 2018’den önce atananların ise hiçbir haktan faydalanmamaları söz konusudur. Aslında onlar da 3 yılı tamamladıklarında tayin isteyebiliyor ama biz hükümete diyoruz ki gelin 2 Temmuz 2018’den önce ve sonrası ayırımı yapmadan 4A tek kadro sistemi yapalım, herkese aynı eşit haklardan yararlanan bir sistem oluşturalım. Memuru, bir birini tartışan bir birini kıskanan halden kurtaralım.” ifadelerini kullandı.
"3 bin 600 ek gösterge belirli sınıflara değil bütün memurlara verilmeli"
3 bin 600 ek göstergenin sadece belirli sınıflara değil bütün memurlar için düzenlenerek gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çeken Bayraktutar, "Bu hakkın herkese verilmesini istiyoruz.” dedi.
Bayraktutar, “Sosyal devlet olma anlayışı bunu gerektiriyor. Bunun da çözüm yolu 4A kadrolu dersiniz ve diğer kurumlarda sağlıkta ve öğretmenlikte olduğu gibi zorunlu hizmeti getirirsiniz. Biz bu konuda 4B’lilere derhal kadro verilmesini arzu ediyoruz. Artık bunun tartışılmaması ve açılan Mecliste yasalaştırılarak iktidar tarafından çözülmesini istiyoruz.” dedi.
"Memur-Sen kimsenin talimatı ile kurulmadığını bu toplu sözleşmede göstermiştir"
"Toplu sözleşme konusunda sendikacılıkta imzalamak da vardır, imzalamamak da vardır. Bu bir başarısızlık değil bu bir tartışma bir pazarlık meselesidir.” diyen Bayraktutar, “ Türkiye’de Memur-Sen dayatmayı kabul etmemiştir, kendi iradesini ortaya koymuştur. Kimsenin emrinde ve arka bahçesi olmadığını, kimsenin de talimatı ile kurulmadığını bu toplu sözleşmede göstermiştir.” şeklinde konuştu.
İLKHA