Kahramanmaraş merkezli depremler hayatın birçok alanında olumsuz izler oluşmasına neden olurken Diyarbakırlıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tatlıyı da olumsuz etkiledi.
Geçen yılki Ramazan ayında 50 ton tatlı tüketildiğini hatırlatan Elkaan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin vermiş olduğu olumsuz etkiyle tatlı tüketiminin 35 tona gerilediği söyledi.
Elkaan, "Geçen yıl ile bu yılı karşılaştırdığımız zaman depremin vermiş olduğu etkiyle 30-35 tona geriledi. Gerilemenin sebebi yaşadığımız olumsuz olaylardan dolayıdır. Diyarbakır burma kadayıfımız, yerli ve yabancı turistlerin arzuladığı ürün olduğu için geçen yıla oranla daha fazla beklentimiz vardır. Hem şehir hem de üretici olarak kendimizi aşmışız. Coğrafi tescil işaret belgesi almada Türkiye birincisiyiz. Son 2-3 yıl içerisinde 48 tane coğrafi tescil ürünümüz var, bunların en başında tatlımız geliyor." şeklinde konuştu.
Elkaan, "Tatlı derken sadece üretim ve tüketim olarak algılamayalım. Bunun yanı sıra binlerce insan istihdam edilmektedir. Medar-ı iftiharımız olan tatlımızdan gurur duyuyoruz. Tatlı fiyatlarını batı ile karşılaştırdığımız zaman Diyarbakır burma kadayıfının kilosu 270 TL iken Gaziantep'te burma kadayıf 500 TL'dir. Aldığımız ürünler pahalı olmasına rağmen normal bir standarttadır. Asgari ücretle çalışan birine elbette ki pahalı gelebilir ama bizim nezdimizde de batıya göre çok ucuzdur. Yerli ve yabancı turistler buraya geldiği zaman otobüslerde ve uçaklarda herkesin elinde burma kadayıfımız vardır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)