Diyarbakır'da sağlık çalışanlarına tıp hukuku konferansı verildi

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından son dönemlerde artış gösteren hukuki sıkıntıların çözümüne yönelik konferans düzenlendi.

Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından son dönemlerde artan hukuki sıkıntıların çözümüne yönelik hekimler ve sağlık çalışanlarına konferans düzenlendi.

Hekim ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansa Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Hukuk Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Hakan Hakeri katıldı.

Konferansta; hekim hakları, sorumlulukları, görev bölümleri, tıbbi hataları ile anayasal güvence ve sağlık hukuku gibi konularda bilgi verildi.  

Hekim ve sağlık çalışanlarını bilgilendirmeyi arzuladıklarını belirten Diyarbakır Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, bu çalışmalar kapsamında hem sağlık çalışanları hem de hastaların bilinçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, bu çalışmaların hasta ve sağlık çalışanlarının memnuniyetlerini arttıracağını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Hukuk Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Hakan Hakeri, tıp hukukunun Türkiye’de yeni bir alan olduğuna dikkat çekerek, böyle bir alanın herhangi bir üniversitede yer almadığını söyledi.

“Sağlık çalışanları hasta haklarına riayet etmesi gerekiyor”

Hasta hakları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Hakeri, “Hepimiz suç işlemeyiz ama hepimiz hasta oluruz. Dolayısıyla hastanedeki haklarımız ve yetkilerimiz nelerdir? Bize nasıl davranılması gerekiyor. Bu önemli bir konu arz ediyor. Bu sadece hasta hakları açısından değil, sağlık çalışanları açısından da önem arz ediyor. Sağlık çalışanlarının bu konuları bilerek, hastaların haklarına riayet etmesi gerekiyor.” dedi.

Son zamanlarda Sağlık Bakanlığının bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını belirten Hakeri, “Bu çalışmalar önem arz ediyor. Bununla beraber, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de önemli bir konu. Bu şiddet, döner hastaya yansır. Bir de tıbbi müdahalede hatalı bir uygulama, sağlık çalışanlarına karşı 4 milyon TL’ye varan tazminat ödemeye mecbur edilmesiyle sonuçlanabiliyor. Aynı zamanda cezaevi tehlikesiyle de karşılaşabilir sağlık çalışanı. Bu yüzden sağlık çalışanlarının hak ve sorumluluklarını bilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Hakeri, “Çalışmalarımız bu tür seminerler ve toplantılar ile yıllardır devam ediyor. Sağlık çalışanlarının bu konularda hiçbir bilgileri yok. Bu tür bilgisizlik, sağlık çalışanlarının kendi içlerinde de tartışmalarına yol açabiliyor. Bu toplantılar ile hekim ile sağlık çalışanları, hemşire ile yönetim arasındaki çatışma da sona erecek. Bununla beraber hukuki açıdan zarar görmemek için dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenecekler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA













İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da mahkeme sürecinde olan arazi davası kanlı sonuçlandı: 1 ölü
Diyarbakır'da trafik kazası: 2'si ağır 3 yaralı
Bismil-Batman yolunda trafik kazası: 1 yaralı
Diyarbakır'da 13 aracın karıştığı 2'nci zincirleme kazada 8 kişi yaralandı
Diyarbakır'da 16 aracın karıştığı zincirleme kaza: 6 yaralı