Diyarbakır'daki tarım hayvancılık fuarı, ürünlerin tanıtılmasına fırsat veriyor

Diyarbakır'da düzenlenen "14'üncü Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı", işletmecilerin ürünleri ile birçok kentin doğal lezzet ve güzelliklerini tanıtmasına fırsat verdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen 14'üncü Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarının açılışı, Yurtdışından temsilcilerin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleşti.


Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar açılışına 20 ilden 108 firma temsilcileri katıldı.

26-30 Nisan tarihleri arasında Birçok işletmenin ürünlerini tanıtmak için büyük bir fırsat olan ve çiftçinin teknolojinin sunduğu yeni olanaklarla tanışmasını sağlayan 14'üncü Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı, 2'nci gününde de devam ediyor.

"Devlet arıcılık sektörüne bir el atması lazım"

Mehmet Özdemir

Malatya'dan fuara katılım sağlayan arıcı Mehmet Özdemir, "Yıllardır Diyarbakır Fuarlarına gelirim. Hem fuardan hem de halkından memnunuz. Zaman değişti, hiç arı görmeden bal yapanlar var. Eskiden bal ilaçtı. Vücudumuzda bir yara çıksaydı bal sürerdik. Herkes çıkıp 'ben balcıyım' diyor. Devletin bu sektöre bir el atması lazım. Buradan memnunuz, inşallah bu yılda böyle olur. 11 ilimizde deprem oldu, içimiz buruktur. Deprem, işimizi etkilemedi ama memleketimizi etkiledi. Karakovan balı geçen yıl 300 TL'ydi halende 300 TL, ben zam yapmadım. Süzme çiçek balının 2 kilosunu 300 TL'ye veriyorum. Yani vatandaş alabilsin, çünkü alım gücü yok." şeklinde konuştu.

"Diyarbakır'a 10 senedir geliyoruz, burada bir müşteri potansiyelimiz oluştu"

Coşkun Kara

Trabzon'dan yöresel süt ürünleri Diyarbakır'a taşıyan Coşkun Kara, "Ürünlerimizin tanıtımı ve satışını yapıyoruz. Ürünlerimiz kaliteli ve birinci sınıftır. Vatandaşların Trabzon kalitesini görmelerini tercih ederim. Burada meşhur Trabzon yağlı peyniri, tulum peynir, helva ve balina ekmeği var. Balina ekmeğimiz bir günde mayalanır, 5 saatte pişer. Ağırlığı 5 kilodur, sadece Trabzon'da yapılır. Balina ekmeği 10 güne kadar da bayatlamadan tüketilebilir. Rızkımızı burada arıyoruz, hayırlısı Allah'tandır. Müşterilerin ne zaman geleceği belli değil ama içerde bir yoğunluk var. Diyarbakır'a 10 senedir geliyoruz, buranın insanlarını ve müşterilerini tanıyoruz. Burada bir müşteri potansiyelimiz oluştu. Memnuniyet çok önemli, insanlar memnun kalırsa tercih ediyorlar. Tereyağı kilosunu 250 TL'ye satıyoruz. Süt ürünlerine hayli bir zam geldi. Dolayısıyla süt ürünlerine yansıdı, mecburun buda fiyata yansıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu tür fuarların olması çiftçilere yeni ürünlerin tanıtılmasında her zaman daha iyi oluyor"

Rıdvan Dilek

Tarım aletlerinin tanıtımını ve satışını yapan Rıdvan Dilek, "Traktör, tarım ve ziraat aletlerini burada satıyoruz. Fiyatlar aldı başını gitti ama elinde malı olan takasta tekrardan yeni ürün alabiliyor. Hiç olmayanlar için de çok fazla umut vadetmiyorum. Devlet desteği olduğu sürece çiftçilerin yüzü güler. Fuarımız 5 gün sürüyor. 5 gün boyunca halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu tür fuarların olması çiftçilere yeni ürünlerin tanıtılmasında her zaman daha iyi oluyor. Bu fuarların olmasında oteller, restoranlar, gelen ziyaretçilerin ilimizi gezmeleri olsun her taraftan faydası var. Her fuarlarda olduğu gibi 2 veya 3'cü günlerinde yoğunluk artıyor. İlk gün veya son günde gelse de fiyatlarda çok fazla değişiklik olmuyor. Üretimlerde sıkıntı olduğu için sıralama konusunda ilk gün gelenler daha avantajlıdır." dedi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır Eğitim Bir-Sen'den Öğretmenler Günü açıklaması
Diyarbakır'da "Ümmü Gülsüm" programı düzenlendi
Diyarbakır Memur-Sen'den işten çıkarılan belediye işçilerine destek
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 479 bin hastaya hizmet verdi
CHP, geçmişiyle uyumlu siyaset güden bir partidir