Bingöl’de devam eden doğal gaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, çalışmaların ağır yürüdüğünü belirterek nimete dönüşmesi gereken bir hizmetin külfete dönüştürüldüğünü ifade etti.
31 Ağustos 2015 tarihinde Bingöl Belediyesi ile Doğu Gaz Dağıtım A.Ş arasında Doğalgaz Dağıtım Protokolü imzalandığını hatırlatan Tasalı, ilk etapta Kültür, İnalı ve İnönü mahallelerindeki TOKİ konutlarına doğal gaz verilmesi için çalışmalar yapıldığını aktardı.
18 Ekim 2016 tarihinde ise BOTAŞ ile yapılan geçici kabulle taraflar arasında yapılan protokoller neticesinde İnönü Mahallesi TOKİ'de bulunan 376 konuta gaz verildiğini anlatan Tasalı, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallelerinden çalışmalar yapıldığı, abonelikleri yapılan binalara, meskenlere gaz verilmeye kısmen başlandığını söyledi.
Çalışmalar kapsamında sahada yapmış oldukları gözlem ve kendilerine iletilen şikayetleri dile getiren Tasalı, "Hem abonelik işlemlerinde, hem de doğal gaz dönüşüm ve bağlantı işlemlerinde; personel yetersizliğinden dolayı ağır ve yavaş yürütülen çalışmalar sonucu mağduriyetler meydana gelmiştir. Yine bu konuda denetimlerin yetersiz olduğu, gerek abonelik aşamasında, gerekse gaz bağlanması aşmasında tüketiciler mağdur edilmektedir."
"Doğal gaz çalışmalarında personel yetersizliği sorun ve sıkıntılara neden oluyor"
Doğal gaz çalışmalarında yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkati çeken Tasalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Abonelik için başvuruların tek bir merkezde yapılması, burada yeterli sayıda personel olmadığı için yığılmalara neden olmakta, vatandaşlar birkaç kez gidip geldikten sonra ancak işlemlerini yapabilmektedir. Sorunun hali için ivedi olarak hem abonelik merkezinde, hem de binalara doğal gaz bağlantısı yapacak yetkili personel sayısı artırılmalıdır. Tarafımızca yapılan araştırmada Doğu Gaz A.Ş. Firması binalara ve evlere gaz bağlantısı için sadece 2 personel görevlendirilmiştir. Bina, ev sahipleri doğal gaz tesisatlarını bağlamış, aboneliklerini yapmış, ancak yeterli sayıda görevli olmadığı için gecikmeler oluyor, günlerce evine, binasına gaz bağlantısı yapamamaktadır."
Birçok okul ve pansiyonda ısıtma sistemi için doğal gaz dönüşümü yapıldığını, ancak kimi okul ve pansiyonlara hâlâ doğal gaz bağlantısının yapılmadığını ifade eden Tasalı, "Millî eğitim Müdürlüğü ve Doğu Gaz A.Ş. firma yetkilileri acilen işbirliği yaparak, okul ve pansiyonlara doğal gaz verilmelidir. Doğu Gaz A.Ş. firması görevlileri tüketicilere iyi davranmadıkları, verilen randevu tarihlerine riayet etmedikleri, keyfi davrandıkları dile getirilmiştir." dedi.
"Doğal gaz nimet olması gerekirken bir külfete dönüşmüştür"
Bingöl iline doğal gaz verilmesiyle birlikte birçok gerçek ve tüzel kişinin/firmanın doğal gaz tesisat işini yaptığını, bu firmalarda çalışan şahısların işin ustası ve ehli olmadıkları halde hatalı ve kusurlu gaz tesisatı döşedikleri, bundan kaynaklı gecikmeler söz konusu olduğunu vurgulayan Tasalı, "Ayrıca tüketiciler tarafından hem doğal gaz tesisat işi yapan firmaların, hem de doğal gaz dağıtım firması çalışanlarının denetlenmedikleri dile getirilmiştir. Bu durumlarda da genelde tüketicilerin mağdur edildikleri aşikârdır. Doğal gaz Bingöllüler için nimet olması gerekirken, maalesef her hizmette olduğu gibi bu hizmet alımı da bir külfete dönüşmüştür. İlimizde soğuk havalar başladı, kış mevsimine girmiş bulunmaktayız, Doğal Gaz dönüşümlerinde, abonelik ve bağlantılardan kaynaklı gecikmelerin, eksikliklerin, sorunların ilgili firma tarafından acilen giderilmesi gerekmektedir. Böylesi önemli bir konuda yetkili kişi ve kurumlar denetimleri sıkılıkla yapmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.
İLKHA