Doktorlara Bakan Sözü

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorlara yönelik şiddet haberleriyle kamuoyunun gündemine gelen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ağır çalışma koşullarını ve doktor yetersizliğini protesto ederek poliklinik hizmetlerini yavaşlatma kararı alan doktor

VAN - Sağlık İl Müdürü Bilal Acar ve beraberindeki doktorlarla bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çalışma koşullarının iyileştirileceğini ve hastaneye doktor takviyesi yapılacağını söyleyerek, Sağlık bakanlığı Müsteşarı Hasan Çağlı'yı ambulans uçakla Van'a gönderdi.
Telefon görüşmesinin ardından iki saat içerisinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Sağlık bakanı Müsteşarı Hasan Çağlı doktorlarla basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda uzun süre sorun ve sıkıntıları dinledi.

 

Ardından basına açıklamalarda bulunan müsteşar Çağlı, "Güzel bir hizmet vermek için gayret eden arkadaşlarımız hizmetlerin sunumu sırasında istenmeyen bazı olaylarla karşı karşıya geliyorlar. Bu sıkıntılar konusunda arkadaşlarımızdan bazı öneriler aldık. Önümüzdeki hafta içerisinde acil çözümler getireceğiz. Daha sonra ise kalıcı çözümler üretmeye çalışacağız." Dedi.

Van'ın adeta bir sağlık üssü konumu olmasından kaynaklanan aşırı bir yoğunluk olmasından kaynaklı sorunla ilgili olarak da Çağlı, " Çevre illere de sağlık hizmetlerinin sunulması nedeniyle bazı sağlık hizmetlerinin sunulmasında zorluklar yaşanıyor. Bu hastanemizde 129 uzman doktorla hizmet sunuyoruz. Ancak yeterli olmadığı görülüyor. Kısa vadede geçici görevle ülkemizdeki diğer doktorların bu hizmetleri yürütmesi için hekim arkadaşlarımız gelecek." dedi.

Hekimlerin hizmette yeterli kalmadıklarından dolayı mı böylesine şiddete maruz kaldıklarının sorulması üzerine Çağlı, "Hekim arkadaşlarımızın hizmette yetersiz kalması veya hizmetini yetiştirememesi şiddet için hiçbir şekilde sebep değil. Hekim arkadaşlarımızın hizmette yetersiz kalması bir başka hastaya hizmet etmesinden dolayıdır. Hekim arkadaşlarımız bir başka yerde oturup, vakit geçirip hastayı bekletiyor değil. Eğer benim hekim arkadaşım günde 80 -90 hastaya bakıyorsa diğer hastalar da sırasını beklemek zorundadır. Hiçbir şekilde şiddetin kabul edilir tarafı yok. Çünkü şu an Sağlık Bakanlığı olarak ve devletin diğer kurumları birçok yolla hakkını aramayı vatandaş açısından kolaylaştırmıştır." Diyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu tür şiddete başvuran bazı insanlarla ilgili elbette sağlık çalışanlarımızı koruyucu çok ciddi tedbirler bakanlık olarak hazırladık hukuki olarak adli olarak ve kendi iç tedbirlerimizi çok yakın zamanda uygulamaya koyacağız."
Alınacak tedbirleri açısından ilk olarak sağlık çalışanı sayısını arttırmayı hedeflediklerini de aktaran Çağlı, "En önemli tedbirimiz sağlık çalışanlarımızı artırmak. Öncelikli bunu geçici olarak düşünüyoruz. Daha sonra ise bunların atamalarını kalıcı yapmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Alınacak tedbirler sonrası hastanelerde hekimlere yönelik şiddetin bundan böyle tekrarlanmaması umuluyor. (Fikret Özkan,Mahmut Aytekin-İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Uzman Diyetisyen Demirci: Kışın mevsiminde bağışıklık sistemi için beslenmeye dikkat edin
Teknoloji bağımlılığı çocuk ve gençlerin sağlığını tehdit ediyor!
Obezite çocuklarda hipertansiyon riskini artırıyor!
Kuruyemişler kalp ve damar sağlığını koruyor
Kasıktan dize doğru yayılan ağrıya dikkat!