İSTANBUL - Dua Yayıncılık, çıkardığı eserleri kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Dua Yayıncılık’tan çıkan “İslami Eğitim Modeli” (Fi Afaki’t Tealim) kitabı, Said Havva’nın Hasan El Benna’nın Eğitim Risalesine yazdığı şerhten oluşuyor. Kitap, Gazeteci Yazar Abdulhakim Sonkaya tarafından Türkçeye tercüme edilmiş. Eser, İslam davetçileri için önemli bir başucu kitabı olacak nitelikte.
“Zindanda Direniş” kitabı ise İslami davadan 20 yılı aşkın cezaevinde bulunan Sabri Çeçan tarafından kaleme alınmış bir roman. Bu romanda geçen olaylar 1998 ile 2003 yılları arasında Elâzığ cezaevinde yaşanmış. Mazlumların “zulüm içinde zulüm” yaşamalarına rağmen boyun eğmeyişleri anlatılıyor.
Aileden İslam devletine giden yol
Kitap 270 sayfadan oluşuyor. Kitapta 9 bab altında toplanan konular, kaide ve fasıllara ayrılarak başlıklar halinde işlenmiş. Kitapta bir İslam davetçisinin kendisini yetiştirme ve teşkilat yapısı çizelgeler halinde veriliyor. Yine kitapta, Müslüman bir davetçinin şahsiyetinin oluşması, kendini ıslah etmek, İslami bir yuva kurmak, toplumu irşat etmek, İslam topraklarını kurtarmak, hükümeti İslam’a davet etmek, İslam ümmetine devletini iade etmek ve dünyaya rehberlik etmek gibi konular tek tek ele alınarak akıcı bir dille anlatılmış.
Sait Havva’nın kaleminden Şehit el Benna’nın tecrübesi
Dua Yayıncılık tarafından piyasaya sürülen “İslami Eğitim Modeli” (Fi Afaki’t Tealim) âlim ve davetçi Said Havva tarafından kaleme alınmış. Kitap, bir davetçinin başucu kitapları arasında olabilecek nitelikte. Kitabın arka kapağında içeriği ile ilgili, “Bu kitabı dikkatlice okuyan, Üstad El Benna hareketinin ufuklarını anlayacaktır. Çünkü Eğitim Risalesi, Üstad El Benna’nın eserlerinin en olgunlaşmışı, hatta teorik ve pratik çalışmalarının en sonuncusu; hareket tarihini, Müslümanların durumunu ve nassları ele alan ince bir kavrayışın ürünüdür. Bu risale zafer ve zafer sonrası için, uzun ve vadeli amaçlar için İslam Ümmetine takip edeceği yolun işaretlerini göstermiştir” ifadelerine yer verilerek kitabın Üstad El Benna’ın fikrinin anlaşılması yolunda mutlaka okunması gerektiği belirtiliyor.
Cemaatleşmenin gerekliliği
İmam Hasan el-Benna’nın teşkilatçı kişiliğini ortaya koyan ve cemaatleşmenin gerekliliğinin anlatıldığı eserde, “Müslüman'ın gözden kaçırmaması gereken temel husus; Müslümanlara bir cemaat ve imamın gerekliliği ve bu cemaat ve imama bağlanmanın farziyetidir. İslami hükümleri ikame etmek Müslümanlara farzdır. Bu da bunun için çalışan bir cemaatin olmasını gerektirmektedir.” ifadelerine yer verilerek cemaatleşmenin önemi anlatılıyor.
Bir Yusuf’un kaleminden zindanda direniş
20 yılı aşkın bir süredir cezaevinde bulunan Sabri Çeçan’ın yazdığı Zindanda Direniş kitabı da adeta sizi Yusufi Medreseye misafir ediyor. 304 sayfa olan kitapta, Müslüman mahkûmların çektiği sıkıntılara yer verilerek Müslüman mahkûmların zor şartlara rağmen zulme boyun eğmeyip nasıl mücadele ettiklerini anlatıyor. Bu çalışma, İslami çalışmaları neticesinde cezaevine konulan, Hz. Yusuf (as) ile aynı akıbeti paylaştıkları ve aynı imtihandan geçtikleri için kendilerine Yusufi ismini verenlerin, Hz. Yusuf misali zindanları Medrese-i Yusufiye'ye çeviren mücahitlerin hikâyesidir.
Romanda geçen olayların tamamı 1998 ile 2003 yılları arasında Elâzığ cezaevinde yaşanmıştır. Kitabın arka kapağında şunlar yazıyor: “Bu çalışma 28 Şubat ve sonrası dönemde cezaevlerinde yaşanılan baskı ve zulümleri, insanlık dışı muameleleri anlatırken, Müslüman mahkûmların nasıl istemeyerek bir eyleme itildiklerini ve sonrasında yaşanılan gelişmeleri anlatıyor. Müslüman davetçilerin mücadele sürecinde yaşadıklarını gelecek nesillere aktarmak adına yazılan kitap, ayrıca gelecek nesillerin bu tecrübe ve deneyimlerden istifade ederek daha sağlıklı yol alabilmelerini amaçlıyor.” (Şükrü Gündüz - İLKHA)