Dünya rekorunun kırılacağı 'Bilim Şenliği' Bursa'da başladı

3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı Bilimsel Atölye Çalışmaları ile "dünya rekoru" kırmaya hazırlanan Bursa Bilim Şenliği başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve BEBKA iş birliğiyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen '6'ncı Türk Hava Yolları Bilim Şenliği' TÜYAP Fuar Alanı'nda başladı.

Daha önceden 2 bin 900 kişiyle Avusturya'ya ait olan rekor, 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı Bilimsel Atölye Çalışması ile Türkiye'ye kazandırılması hedefleniyor.

'Enerji Verimliliği' teması ile gerçekleştirilen projede, dereceye girenlere toplam 102 bin lira ödül verilecek.

Programın açılış konuşması, Akınsoft firmasının robotları tarafından yapıldı. Robotlar daha sonra kısa bir gösteri gerçekleştirdi.

Ardından bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fuarda bilimsel çalışmaların yarışacağını, yaklaşık 300 bini aşkın kişinin katılım sağlayıp projelerini sunacaklarını söyledi.

"Yüzyıllar öncesinde Batı'ya gönderdiğimiz ilim, tekrar Anadolu'da canlanıyor"

Bilim şenliği için Çin, Fransa, Hollanda, Polonya, İtalya, Moldova, İngiltere, Kanada ülkelerinden yarışmacıların katıldığını aktaran Altepe, "Kendimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. İlmin merkezi tekrardan Anadolu'dan doğuyor. Bilim tekrardan buradan canlanıyor. Yüzyıllar öncesinden Batı'ya gönderdiğimiz İlim, onlara öğrettiğimiz ilimler tekrar Anadolu'da canlanıyor. Bunun lideri Türkiye olacak. Gençlerimiz ve geleceğimiz için bizlere çok görevler düşüyor. Bilim merkezleri yaptık, şimdi Türkiye'nin her yerine kurulmasını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Altepe konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bilim şenliğinde, çeşitli projeler var. Proje deyince gündemde enerji var, enerji verimliği var. Eskiden çok dalda proje diyorduk şimdi belli dallara odaklandık. Sonuca odaklı çalışmalar yapıyoruz. Sadece enerji verimliği dalında bin 100'ün üzerinde katılım var. Enerjide mesafe alan öne çıkar. Burada yenilenebilir enerjinin verimliliğini artırması, bunun yanında enerjinin depolanması gibi çalışmalar var. Şu an herkes elektrikli araçlar ile uğraşıyor. Bunun en iyisini yapan dünyada en öne çıkar. Onun için bizler de bu konuya odaklandık. Bunu başaran önümüzdeki 10 yıl dünyada lider olacak. Bunun için bizim bu konuda öncü, örnek olmamız, geri kalmamamız gerekiyor."

Etkinliğe katılarak kısa bir konuşma yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, "Şenlik, öğrencilerimize kendilerini gerçekleştirebilme, yaratıcı güçlerini ortaya çıkarabilme, sosyal sorumluluk alabilme, kendilerini görünür kılabilmek gibi şahsiyetlerini oluşturan birçok hususta kazanımlar elde etmeyi sağlamaktadır. Bilim Şenliği aynı zamanda eğitimcilere de imkan sunmaktadır." şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından Bilim Şenliğine destek verenlere plaket takdim edildi. Ardından davetliler stantları gezerek proje sahiplerinden bilgiler aldı.

İLKHA











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bursa Haberleri

Helal akreditasyon nedir, Neden önemli?,
Soluk borusuna leblebi kaçan kadın hayatını kaybetti
Tarım işçilerini taşıyan minibüs direğe çarptı: 13 yaralı
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 16 gözaltı
Hastasından "ameliyat parası" isteyen doktorun 10 yıla kadar hapsi istendi