Eğitimciler bu yılki okul dönemini değerlendirdiler

Mardin’in Midyat ilçesinde öğrenciler karne almaya hazırlanırken eğitimciler, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılını değerlendirdiler.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının yarın sona ermesi münasebetiyle Midyatlı öğrencileri heyecan sarmış durumda. Midyat İstiklal Ortaokulu idareci ve öğretmenleri ise yarın sona erecek okul dönemini değerlendirdi.

Eğitimde yaşanan sorunları ve 2014-2015 Eğitim Öğretim yılını değerlendiren eğitimciler, İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulundular.

İstiklal Orta Okulu Müdürü Cengiz Gültekin, “Bizim açımızdan bir önceki sezona göre, bu yıl daha başarılı geçti. TEOG sınavlarında başarımızı artırdık. Sportif ve sosyal aktivitelerde de başarı elde ettik. Geçen dönemlerde Fen liselerini kazanan öğrenci sayısı 2 kişi iken bu sene en az 5-6 öğrencimizi göndereceğiz.” dedi.

TEOG Sınav sistemi hakkında öneri ve düşüncelerini paylaşan Gültekin, “Bu sisteme olumlu bakmıyorum. Çünkü ilk uygulanmaya başlandığı sırada amaç öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırmaktı. Fakat bakıyoruz son sınıfa kadar öğrenciler rehavete giriyor. Her şeyi 8. sınıfa bıraktıklarını görüyoruz. Bu açıdan hem öğretmen hem öğrenci üzerinde daha çok stres ve kargaşa oluşturduğunu gözlemledik. Bana göre eski SBS sistemi daha yararlıydı.” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinin müfredata konulmasını olumlu bulduğunu belirten Gültekin, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle 4+4+4 sisteminin getirilmesiyle İmam-Hatip ortaokullarında seçmeli dersler olarak Hz Muhammed’in (sav) hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Temel dini bilgiler dersleri konularak küçük yaştan öğrenmelerine katkı sağladığını görüyoruz.”

Devlet okullarının sorunlarına da değinen Gültekin, “Devlet okullarına gerekli ödeneğin ve yardımın yapılmadığını görüyoruz. Her platform ve seminerlerimiz de bunu dile getiriyoruz. Kendi imkânlarımızla okullarımızı idare etmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın liselere ayırdığı bütçeden, ilk ve ortaokullara da ayırmasını istiyoruz.” dedi.

Eğitim müfredatının uygulanabilirliği hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz Gültekin, “Sürekli değişmesinden yana değiliz. İhtiyaca ve duruma göre değişmesi gerekir.  4+4+4 sisteminin oturmasıyla uygulanması daha kolay olacaktır. Olumlu veya olumsuz yönlerini görebilmek için en az altı sene uygulanması gerekir.” cevabını verdi.

Fatih projesi hakkında da düşüncelerini dile getiren Gültekin, şunları ifade etti: “Fatih projesi Midyat’ta ilk başta liseler de uygulanmaya başlandı. Şu an tüm liselerde uygulanıyor.  Önümüzde ki sezon ilk ve ortaokullarda da uygulanacağı belirtiliyor. Bunun için gerekli altyapı hazırlıkları için okulumuzda keşif yapıldı.  Yaz tatilinde akıllı tahtaların takılmasını bekliyoruz. Bu uygulamanın eğitime olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için ve yarın ki karne günü münasebetiyle de açıklamada bulunan Gültekin, “Gelecek eğitim öğretim yılında çıtamızı yükseltmeyi, Fen liselerine gönderdiğimiz öğrencilerimizin sayısını ikiye katlamayı hedefliyoruz.  Bu konu da çaba gösteren ve gösterecek olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle velilere tavsiyem şudur; Okul bitti. Tamam, haydi iş başına! dememelerini, onları başıboş bırakmamalarını istiyorum. Kitap okumalarını, derslerini tekrar etmelerini, gelecek sezona hazırlık yapmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle 8. sınıfa geçeceklerin hazırlık yapmaları yararlarına olacaktır.” dedi.

İstiklal Ortaokulu Rehber Öğretmeni Galip Akbulut ise konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Rehber öğretmen olarak baktığımız zaman, bizim açımızdan 2014-2015 eğitim öğretim yılının başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. Üç yıldır bu okulda görev yapıyorum. Rehberlik çalışmalarımızın öğrencilerimize katkılarını, öğrencilerin davranışlarındaki olumlu değişikliklere bakarak bunun başarılı olduğunu gördük. Öğretmenlerimizin yeni olması nedeniyle daha bir heves ve çabayla çalıştıklarını, bunun da olumlu sonuçlarını görüyoruz.”

TEOG sistemiyle ilgili de konuşan Akbulut, “TEOG sistemi 2,5 yıldır uygulanmaya çalışılan bir sistem. İdareci ve öğretmenlerin yeterli bilgi sahip olmadıklarını görüyoruz.  Sürekli köklü değişiklikler yapıldığı için öğretmenlerimizin zorlandığını düşünüyorum. Her sene başında değişiklikler yapılıyor. Bunları öğretmen ve öğrencilere anlatmakta zorlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fatih projesinin gerekli altyapının tam olarak sağlanması durumunda faydalı olabileceğini belirten Akbulut, “Öğrencilerimizin bilgi açısından bu projeye hazır olmadıklarını, bilgisi olanların da verilen tabletlerin eğitim amaçları dışında kullanıldıklarını görüyoruz.
Gelecek sezonun hazırlıklarını şimdiden yapıyoruz. Öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılar da yapabileceğimiz etkinlik ve programları hep birlikte yapmaya çalışıyoruz. İnşallah daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız.” dedi.

Karne alacak öğrencilerin velilerine önerilerde bulunan Akbulut, şunları ifade etti: “Sene sonunda verilen karnelerde ki notlar sadece başarıya verilen notlardır. Verilen notlar öğrencilerin kişiliklerine verilen not değildir. Velilere önerim karneleri değerlendirirken suçlayıcı ve kırıcı bir tavır takınılmamalarıdır. Eğitim sadece bir karneden ibaret değildir. Durumu kötü olan öğrencilerin mutlaka bunu iyileştirebileceğini bilmeleri gerekir. Velilerin olumlu yaklaşımlarıyla iyi yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum.” (Süleyman Tunç – İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Midyat‎ Haberleri

Minibüsün çarptığı öğretmen hayatını kaybetti
Midyat ve Dargeçit ilçesinde “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi
Mardin’in Midyat ilçesinde 2 araç çarpışarak şarampole devrildi: 3 yaralı
Mardin Midyat’ta anne ve 2 yaşındaki kızına otomobilin çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Mardin'in Midyat ilçesinde tanker ile minibüsün karıştığı kazada 9 kişi yaralandı