Eğitimcilerden “Öğretmenlik Meslek Kanunu” talebi

Eğitimciler, öğretmenlerin statü, hak, görev ve yetkilerini yeniden tanımlayacak, ihtiyaçlarını karşılayacak “Meslek kanunu çıkarılması” talebinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” konulu bir basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Ergin, ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılması gerektiğini söyledi.

İnsanın özünü keşfetmeye, kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eyleminin eğitim olduğunu belirten Ergin, insanlığın kadim ve vazgeçilmez mesleklerinden birinin de öğretmenlik olduğunu kaydetti.

“Kanunun olmaması büyük bir eksikliktir”

Ülkede fiilî olarak görev yapan öğretmen sayısının 1 milyon 200 bini aştığını aktaran Ergin şöyle devam etti:

“Öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir. Eğitimde örnek gösterilen ülkelerde olduğu gibi, öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı kariyer mesleğine uygun bir kanuna kavuşturulması artık daha fazla ertelenmemelidir.”

“Meslek kanunu beklentisi hâlâ karşılanamamıştır”

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini vurgulayan Ergin, “Kanaatimizce öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması; yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması hedefine 11. Kalkınma Planı’nda ve Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde yer verilmesinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen, ne yazık ki öğretmenlerin mesleklerini, hak ve yetkilerini koruyup geliştirecek nitelikte bir meslek kanunu beklentisi hâlâ karşılanamamıştır.” diye konuştu.

“Kanun, öğretmenin itibarını hem korumaya hem de yükseltmeye yaramalıdır”

Çıkarılıp yürürlüğe konulacak kanunun hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kanun olarak düzenlenmesini beklediklerini ifade eden Ergin şunları söyledi:

“Bu mümkündür, beklenti de bu doğrultudadır. Aksi hâlde yapılacak çalışma anlamsızlaşır.

Medeniyetimizin yüklediği değeri sosyal ve ekonomik statü açısından gerçekleştirecek kanun, öğretmenin itibarını hem korumaya hem de yükseltmeye yaramalıdır. Resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanununu hayata geçirilmelidir. Siyasi iradeyi, TBMM’yi ve Millî Eğitim Bakanlığı’nı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bir an evvel hayata geçirmek konusunda adım atmaya çağırıyoruz. 24 Kasım’da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir.”








İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman'da "Gazze'ye Nefes Ol" temasıyla kitlesel basın açıklaması yapıldı
Batman Umut Kervanı 5 tır daha deprem bölgesine gönderdi
Batman halkı Kur'an için meydanlara indi
Zahire ve Hububatçılar: Üretimin artması için ciddi seferberlik başlatılmalı
Batman’da yatırımcılar istihdamı artırmak için OSB’de yer talebinde bulunuyor