Bingöl’de görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirerek, “Elinden ve dilinden bir başkasına zarar vermeyen bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” dedi.
Sarı, fiziki anlamda Eğitim ve öğretime, 2012-2014 yılları arasında inşaat işleri için 136 milyon 269 bin 995 TL harcama yapıldığını söyledi. İl genelinde 420 okulda 2 bin 447 derslik bulunduğunu belirten Sarı, derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 21,93, ortaöğretim de ise 28,6 olduğunu ifade etti.
Milli eğitim olarak büyük bir camia olduklarını belirten Sarı, “Rabbime hamdolsun, yüz kızartacak hiçbir şey yaptırmadı. Bize emanet edilen çocuklarımıza sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Eğitim kısa vadeli bir şey değildir. Bugün bir öğrenciyi yetiştirmek 20 yılı alıyor. Bizden öncekiler bir şeyler yapmış, bizler de bunu devam ettiriyoruz.” dedi.
İl genelindeki 499 yerleşim yeri ve köyden 686 araçla 8 bin 183 öğrenci taşıması yapıldığını belirten Sarı, “Ayrıca il genelinde 2014 yılında 3 bin 371 kadrolu öğretmenimiz görev yapıyor ve doluluk oranımız yüzde 85,88'dir. 2012-2014 yılları arasında yapılan ve yapımı devam eden inşaat işleri için toplam 136 milyon 269 bin 995 TL harcandı. Bununla birlikte ilimizde fiziki olarak eksiğimiz bulunmamaktadır. Ayrıca, yapılan yeni yapılarla birlikte ilimizin yurt sorunu tamamen çözüldü. Yapımı devam eden okulların tamamlanmasıyla birlikte 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda tüm ilköğretimler tekli eğitime geçecek. Bunun da ilimiz için güzel bir gelişme olacağını umut ediyorum. Yatılı Bölge Okulları bünyesinde bulunan 14 pansiyonda 2 bin 807 öğrenci barınırken, ortaöğretimde 21 pansiyonda 3 bin 517 öğrenci kalıyor." ifadelerini kullandı.
“Elinden ve dilinden bir başkansına zarar vermeyen bir nesil yetiştirmek istiyoruz”
İnsanı hedef alan bir eğitimi hedeflediklerini belirten Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elinden ve dilinden bir başkansına zarar vermeyen bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Sermayemiz ise öğretmendir. Onların gönlünü hoş tutmak için ziyaretler yapıyoruz. 2010 yılında Milli eğitimde bir dönüşüm yaşandı. 4+4+4 sistemi bu sistemde oturdu. Akabinde dershanelerin dönüştürülmesi geldi. Bingöl’de 54 yatırımı 2 sene içinde gerçekleştirerek, büyük bir başarı elde ettik. Yine amacımız, hoş bir seda bırakmak. Tüm öğrenci ve öğretmenlere merhaba diyebilmek ve onların gönüllerini alabilmek. 19’uncu Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlar eğitimde bir öze dönüştür. Cumhurbaşkanımızın, dediği gibi bir gecede ‘cahil bırakıldık’ ‘Şuanda, mezar taşlarımızı bile okuyamıyoruz’ dedi. Bugün mezar taşlarında bir kültür, bir medeniyet ve bir tarih yatıyor. Bu anlamda Osmanlıca bizim geçmişle bağlantımızı kurup, geleceğe daha iyi ve güzel bir şekilde bakmamız için gereklidir.” (Nihat Kanat - İLKHA)