Şanlıurfa Barosu, Bediüzzaman Said Nursi'nin mezar yerinin tespit edilmesi amacıyla Şanlıurfa Valiliğine başvurarak Valilik kayıtlarının incelenmesini istedi.
Baro, Valilik kayıtlarında olayla ilgili bilgi ve belge bulunmaması halinde, Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilat kayıtlarından konu ile ilgili bilgi ve belge talep etti.
Şanlıurfa Barosu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Valiliğinden kayıp naaş ile ilgili Valilik arşiv kayıtlarının tetkik edilerek bilgi ve belgelerin bulunması halinde tarafımıza verilmesini istedik. Valilik Kayıtlarında olayla ilgili bilgi ve belge bulunmaması halinde ise Valilikten, Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığına ve Milli İstihbarat Teşkilatı kayıtlarının araştırılmasını talep ettik. Merhum Said-i Nursi’nin kayıp naaşı ile ilgili bilgi ve belge bulunmamasının mümkün olmadığı hususu açık olduğundan ve böyle emsalsiz bir insanlık suçunun sır olamayacağından da bahisle, bahsi geçen kurumlara müzekkere yazılarak kayıp naaş ile ilgili bilgi ve belgelerin tarafımıza verilmek üzere istenilmesi talep edilmiştir. Urfa Barosu olarak anılan olayla ilgili kararlılıkla bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.
Hatırlanacağı üzere, Şanlıurfa Barosundan bir grup avukat, 12 Temmuz 2017 tarihinde Bediüzzaman Said Nursi'nin mezar yerinin tespit edilmesi ve sorumlular hakkında kamu davası açılması talebiyle Şanlıurfa Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verilmişti. Baro, iç hukuk yollarının tükenmesi üzerine İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine başvurmuştu. Mahkeme olayın esasına girmemek için başvuruyu usulden reddedilmişti.
İLKHA