Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Anadolu Öğrenci Birliği tarafından “Hikâyemiz Anadolu ” temalı bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yeni neslin birtakım avantajları bulunduğunu belirterek, “Bu yüzden yeni nesil olarak sizler bizlerden daha güçlüsünüz. Çünkü sizler bizlerden daha bilgilisiniz. Çünkü bilgi aynı zamanda büyük bir güçtür.” dedi.
Yeni coğrafyada zaman geçtikçe bilginin çoğaldığına dikkat çeken Gür, bilginin son dönemlerde büyük bir depolama alanı oluşturduğunu belirterek, “Ama o ölçüde erdem ve fazilette yok oluyor. İşte yeni neslin en önemli görevi erdem ve faziletiyle bilgiyi birleştirip asıl, doğru, adil bir güç paylaşımı yapabilmektir. Hedef bu olmalı.” ifadelerini kullandı.
Gür, “1900’lü yılların başından itibaren bütün dünyanın biriktirdiği bilginin yüzde 90’ı son yüzyıldadır. Ama ilginçtir biriktirilen bilginin yüzde 65’i de son 10-15 yıl içerisindedir. İnsanlık tarihi boyunca yaptıkları sadece son birkaç yüzyılda mı birikiyor? Evet öyle çünkü bilgi artık depolanabiliyor. Geçmişte depolanamıyordu. Ancak şöyle bir zıtlaşma var; bir taraftan bilgi çoğalırken erdem ve fazilet azalıyor. İşte sizin farkınız bilgiye ulaşırken erdemi ve fazileti bırakmamaktır. Nasıl ki bilgi son yüzyılda büyük bir depolama alanı oluşturuyorsa o ölçüde erdem ve fazilette yok oluyor. İşte yeni neslin en önemli görevi erdem ve faziletiyle bilgiyi birleştirip asıl, doğru, adil bir güç paylaşımı yapabilmektir. Hedef bu olmalı.” şeklinde konuştu.
Öğrencilere birtakım tavsiyelerde de bulunan Gür, “Sevgili gençler zaman sizin bu zamanı iyi kullanın ve zamana hakim olun. İslami kavramlardan o kadar çok uzaklaştık ki farkında olmadan dilimiz değişti. Dilimiz değiştikçe ahlakımız değişti. Ahlakımız değiştikçe dünyaya bakış açımız değişti. Dünyaya bakış açımız değiştikçe de kızdıklarımızdan farkımız kalmadı.”
İLKHA