Erdoğan'dan Avrupa'ya rest!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili alacağı kararı tanımadığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, bizim derdimiz hizmetkarlık. Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz, partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmayız, olmadık ve olamayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantının Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bir araya gelen tüm belediye başkanlarına yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Erdoğan, 12 Kasım 2012 tarihinde çıkarılan yasayla 13 ili ve daha sonra Ordu ilini de ekleyerek 14 ili büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturduklarını, Türkiye genelinde büyükşehir belediyesi sayısının böylece 30'a yükseldiğini, aynı yasayla yeterli nüfusa sahip olmayan belediyelerin de bir dönüşüme tabi tutulduğunu anlattı. Bazı çevrelerin bu duruma "kapatma" ifadesini kullandığını, ama kendisinin "dönüşüm" ifadesini kullandığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Çünkü o ifade istismardır. Bu istismara da fırsat vermemek lazım" dedi.

Türkiye genelindeki 2 bin 950 belediyeden bin 637'sinde bu dönüşümü gerçekleştirdiklerini, bu değişimi gerçekleştirirken de muhalefet tarafından her zamanki gibi çok ağır eleştiri, hakaret, iddia ve iftiralara maruz kaldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Partizanlık yaptığımızı iddia etmekten tutun, Türkiye'yi bölmeye kadar her türlü yakışıksız ifadeyi bu süreç içerisinde kullandılar. Ancak kapatılacak belde belediyelerinin parti dağılımı bizim bu yasada ne kadar samimi olduğumuzu, ne kadar gerçekçi olduğumuzun ispatıdır. AK Partili belediyelerin sayısı nedir? Bin 637'nin içinde 928 tane AK Partili belediye var. Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, bizim derdimiz hizmetkarlık. Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz, partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmayız, olmadık ve olamayız. Bizim için her zaman esas olan milletimize ulaştırdığımız hizmettir, bu hizmetin kalitesidir, yaygınlığıdır. Bu en ideal, en güzel şekliyle nasıl verilebilir, biz buna bakıyoruz."

"AK PARTİ'DEN ÖNCE SİYASET HARİTALAR ÜZERİNDEN YAPILIRDI"
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de AK Parti'den önce siyasetin hep kağıtlar, haritalar üzerinden yapıldığını ifade ederek, "Seçim sandıkları kapatıldığında iktidar partileri önlerine haritayı açtılar, nereden oy aldıklarını, ne kadar oy aldıklarını, ne kadar oy almadıklarını renkli kalemleriyle işaretlediler. Oy aldıkları köylere, beldelere, ilçe ve illere hizmet taşırken, oy almadıkları yerleri adeta cezalandırdılar. Biz, AK Parti olarak böyle bir siyaseti ve siyasetle hizmet anlayışını elimizin tersiyle ittik" diye konuştu.

Seçimlerin ardından önlerine tertemiz bir Türkiye haritası koyduklarını ve üzerinde hiçbir siyasi işaretleme yapmadan 780 bin kilometrekareye, 76 milyona tek bir nazarla baktıklarını vurgulayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim, oy alamadığımız köylerimize, beldelerimize, ilçe ve illerimize bakın, ne demek istediğimizi o zaman daha iyi anlayacaksınız. KÖYDES ne demektir? Cumhuriyet tarihinde böyle bir uygulama yok. KÖYDES ile köylere hiçbir zaman olmayan bir desteği biz ulaştırdık. BELDES ne demektir? Belediyelere ekstra bir desteği BELDES ile yine biz ulaştırdık. Bizden öncekilerin aklına niçin böyle şeyler gelmiyordu? Çünkü onların 'hizmet' diye bir derdi yoktu.

Tunceli'den biz milletvekili çıkartamadık, ama gidin Tunceli'ye orada açtığımız üniversiteyi görürsünüz, inşa ettiğimiz hastaneleri, yolları, okulları, derslikleri, barajları görürsünüz. Biz, Tunceli'ye o kadar hizmet götürdük ki inanın Tunceli'den her zaman en yüksek oyları alan CHP, 90 yıl boyunca böyle hizmet götürmemiştir. İzmir, cumhuriyet tarihinde her alanda en büyük hizmeti, en büyük eseri AK Parti döneminde görmüştür. Antalya, bize oy versin, vermesin uluslararası marka şehir olma yolunda cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarına bizim dönemimizde şahit olmuştur. Iğdır aynı şekilde milletvekilimiz olmasa da orada tarihinde hiç görmediği eserlerin yükseldiğini görürsünüz. Havalananına, hastanelere, yollara varıncaya kadar bunu görürsünüz. Bizzat gittim havaalanını açtım. Hakkari aynı şekilde hiç milletvekilimiz olmasa da orada okullarından, hastanelere, yollara, üniversitesine varıncaya kadar... Havaalanını da açıyoruz, bu yatırımları görürsünüz."

Başbakan Erdoğan, 2001 yılında Afyonkarahisar'dan yola çıkarken "81 vilayetin 81'i bizim nazarımızda birdir" ifadesini kullandığını anımsatarak, o dönem 'Biz, etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik. Biz bu ülkede Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziye, Gürcüsüyle, Arnavutuyla, Boşnağıyla aklınıza ne gelirse hepsiyle biriz, beraberiz, bütünüz. Çünkü yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz" dedi.

"Bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız" dediklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yatırımların on yıllarca batıya yapıldığını, Orta Anadolu, Doğu ve Karadeniz bölgelerine yatırımların yapılmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz ne dedik? Dedik ki; 'Batı'da ne varsa, Doğu'da da o olacak, Kuzey'de ne varsa, Güney'de de o olacak. 780 bin kilometrekarenin tamamında modern, kalkınmış bir Türkiye hedefliyoruz dedik', onun için bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bunu ne zaman söyledik? 2001'de söyledik. O günden bugüne, 13 yılı deviriyoruz, bu anlayışla geldik. Hizmette 11 yıla geldik. 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, kardeştir. Bütün bölgeler vatandır, dolayısıyla hiçbir ayrım yapmayız, yapamayız."

AB'YE REST
Başbakan Erdoğan, ''Dün AB Parlamentosu'nda birileri bir şeyler söylemiş. Avrupa Parlamentosu 'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı? Daha dün İngiltere'de G-8 gösterilerinde 30'u aşkın gösterici gözaltına alındı. Yerlerde sürüklendi. Fotoğraflarda var. AB Parlamentosu acaba İngiltere'ye yönelik ne söyledi? Kendisi üyesi. Sen nasıl olur da benimle ilgili böyle bir karar alıyorsun? Senin haddine mi? Önce bir defa karşılıklı olarak olayları analiz edeceksin. Ondan sonra kalkıp konuşacaksın. Genişlemeden sorumlu olan bir adamları var. Benim karşımda en ufak bir anti tez ileri süremiyor. Çıkıyor tweet atıyor. Bu ahlaki mi?'' dedi.

Erdoğan, "Ben, o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz, oradan (Gezi Parkı) çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı'nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul'dur. İstanbul halkıdır, oraya gelen turistlerdir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda dün görüştüğü heyete, Gezi Parkı'nın geleceği konusunda "plebisit yapalım" önerisi sunduğunu belirterek, "Referandum sadece Anayasa değişikliklerinde uygulanabilir yasalarımıza göre ama plebisit o ildeki belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu ile olan bir iş değil. Öyle bir durum da yok. Yerel Yönetimler Yasası ile alakalı olarak 15'inci maddede belirlenmiş bir şey" diye konuştu.

"BİZİM DERDİMİZ PARTİZANLIK DEĞİLDİR"
Büyükşehir Yasası'na göre kapatılacak belde belediyeleri içinde AK Parti'li belediye oranının yüzde 57 olduğunu belirten Erdoğan, "Eğer biz meseleye partizanlık gözlüğüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Parti'li olan bu belediyeleri, bu süreç içinde böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değildir" diye konuştu.

"MUHALEFET, BU ÜLKEDE MEZHEBİ BİR KAŞIMANIN GAYRETİ İÇİNDEDİR"
Başbakan Erdoğan, Hatay Reyhanlı'da 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili araştırmalar sonunda anamuhalefet partisine mensup kişilerin tahrik yaptığının ortaya çıktığını belirterek, "Dikkat edin, şu anda muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir" dedi.

SEÇİLME YAŞININ 18'E İNDİRİLMESİ ÇALIŞMASI
Seçilme yaşının 18'e indirilmesi için çalışma yaptırdığını, muhalefetin, "Çoluk çocuğa mı bırakacağız, Parlamento'yu'' dediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

HÜDA PAR’dan İslam âlimi Şeyh Said için soru önergesi
HÜDA PAR'dan TV dizilerindeki pervasızlığa tepki
HÜDA PAR: Kürt meselesinin araçsallaştırılmasına artık müsaade edilmemeli!
HÜDA PAR, siyonistlerle ticaretin devam ettiği iddialarına ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi
CHP'nin bize karşı yapıp ettiklerine karşı onlara yapılana 'oh olsun' demeyiz!