Faydalı bir ‘Yarıyıl tatili’ için önemli tavsiyeler

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, yarıyıl tatilinde öğrencilerin programlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini söyleyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

Yaklaşık 18 milyon öğrenci 20 Ocak Cuma gününden itibaren yarıyıl tatiline girecek. Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, öğrencilerin faydalı bir tatil yaşamaları için önemli tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerin programlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini ve tatilin aileyle vakit geçirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

İnsanların bile bir program dâhilinde yaratıldığını, dolayısıyla programsız yapılan bir çalışmanın verimsiz olacağını söyleyen Barışan, standart bir çalışma programından ziyade her öğrencinin eksikliklerine yönelik bir çalışma programını hazırlanması gerektiğini önerdi.

Barışan, "Standart bir çalışma programının uygulanmasından yana değilim. Daha çok öğretmenler, danışman veya rehber öğretmenleri gözetmenliğinde öğrencilerin bireysel farklılıkları ön plana çıkarılarak onlara yönelik programlar yapabilirler. Hangi öğrencimizin hangi eksiği var, tutup tüm sınıfa aynı programı uygulamaktan ziyade bireysel farklılıkları ve eksikliklerini göz önünde bulundurularak, öğrencileri çok sıkmadan ama rehavete de düşmelerini engelleyerek, bilimsel eğitim öğretimin kalitesini arttırıcı ve öğrenciyi eğitim öğretimden uzaklaştırmayacak programlar yapılabilir." dedi.

"Öğrencilerin maneviyatını da düşünerek eğitim öğretim programları düzenlemeliyiz"

Çalışma programları hazırlanırken sadece ders odaklı programlarla yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Barışan, Diyanetin yaz Kur’an kurslarını yarıyıl tatilinde de uygulaması tavsiyesinde bulunarak, "İnsanoğlu sadece fiziki ihtiyaçları olan bir varlık değildir. Manevi ihtiyaçları da olan bir varlıktır. Biz öğrenciyi, insanı eğitirken salt fiziksel olarak düşünürsek bu eksik bir değerlendirme olur, eksik bir öğretim olur. Bunun maneviyatını da düşünerek eğitim-öğretim programları düzenlemeliyiz. Bu noktada dinimiz gerçekten mükemmel bir dindir. Ben özellikle yaz tatillerindeki Kur’an Kurslarını önemsiyorum. Çocuklarımıza hem Kur’an öğretme hem de dini vecibeleri, dini kuralları öğrenme açısından önemsiyor ve verimli buluyorum. Aynı şeyi çocukları çok sıkmadan Diyanet İşleri 15 tatilde de pekâlâ verebilir. Bu bizim önerimizdir. Fenni ilimlerin yanında dini ilimleri de öğretmek elzemdir. Namaz kılan, gerçekten dini özümseyerek yaşayan, Kur’an-ı Kerim’i bilinç süzgecinden geçirmiş bir kişinin, insanlığa zarar vereceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

"Tatil aileyle vakit geçirmek için önemli bir fırsat"

Öğrencilerin kendilerini teknolojiye bağımlı hissetmelerini yersiz bulduğunu belirten Barışan, tatilin aileyle vakit geçirmek için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğin söyledi.

Barışan, "Birçok öğrencimiz babasını haftada bir kez ya görüyor ya görmüyor. Okula gidiyor, geldiğinde babası evde yok, uyandığında da babası işe gitmiş oluyor. Dolayısıyla tatillin önemli avantajlarından biri çocuğun kardeşleriyle, ebeveyniyle iyi bir vakit geçirmesidir. Çünkü bunların birbirlerine ihtiyacı var. Ebeveynle iletişime geçemeyen bir çocuk, çok kolay bir şekilde başkalarıyla iletişime geçer bu da rahatlıkla başka yerlere kanalize olmasına neden olur." dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muş Haberleri

Muş ve Bitlis'te 154 yerleşim biriminin yolu kapandı
Muş'ta tren kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Yapıcıoğlu'ndan Muş'ta 5 kişinin boğulduğu olayla ilgili taziye mesajı
Muş'ta 15 günlük yasak kararı
Aracın arkasına bağladığı demirlerle kazalara adeta davetiye çıkardı