Fıtık, ameliyatsız tedavi edilebilir

Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Oktay Nar, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığının ameliyatsız tedavi edilebileceğini söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Oktay Nar, son yıllarda toplumda oldukça sık görülen bel ve boyun fıtığı rahatsızlığının ameliyatsız tedavi edilebileceğini söyledi.

Her 10 yetişkinden 8’inin hayatının bir döneminde bel ağrısı ile tanıştığını belirten Nar, fıtığın aniden oluşabilecek bir rahatsızlık olmadığına dikkat çekti.

Ameliyatlık olan fıtık rahatsızlığının proloterapi yöntemiyle giderilebileceğinin aktaran Oktay Nar, "Proloterapi; enjeksiyon yöntemiyle uygulanan şekerli serum yöntemidir. Amaç ağrıyan bölgedeki sorunu ortadan kaldırarak tedavi edilmesidir. Proloterapide enjeksiyon yapılan bölgede, hücrelerin o bölgeye göçünü sağlayarak, tamir mekanizmasını işleme koymaktır. Proloterapi tedavisi kas ve iskelet sisteminden kaynaklı tüm vücuttaki ağrıları ortadan kaldırma imkanına sahiptir. Özellikle bel boyun ağrıların ve eklem ağrılarında güvenle kullanılabilmektedir. Yan etkisi yok denecek kadar azdır. 2 veya 3 seansta şikayeti ortadan kaldırmaktadır." dedi.

Proloterapi ile bel fıtığı tedavisinde bel fıtığı ameliyatlık olsa bile denenmesini tavsiye eden Nar, "Proloterapi ile fıtığı oluşturan diski tekrar eski yerine girmesini sağlayarak fıtığı geriletiyoruz. Fıtığın etrafına şekerli serum enjeksiyonları yaparak şikâyetlerin ortadan kalkmasını sağlıyoruz. Ağrıyı ortaya koyan sebebin fıtık olduğunu düşünürsek ameliyatla fıtığı aldırmak yerine fıtığı tekrar eski yerine girmesini sağlamak daha basit bir yöntemdir. Bunu yaparken 3 ile 6 hafta arasında 2 veya 3 seans enjeksiyon uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Diyabet hastalarında ayak sağlığına dikkat!
Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?