Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, ülkelerin arasındaki mesafenin binlerce kilometre olsa da mücadele ettikleri şeyin aynı olduğunu belirtti.
Speranza, "G20 çalışmalarını, Roma Bildirisi’nin tüm üyeler tarafından oybirliğiyle onaylanmasıyla tamamladı. G20, geçen yıl bu konuda herhangi bildiri kabul edemeden tamamlanmıştı. İlk olarak, bütün G20 ülkeleri hep birlikte ulusal sağlık sistemlerini güçlendirme taahhüdünde bulundu. Sağlık sistemlerine yatırım yapmak, küreselci bir yaklaşımı savunmak istiyoruz." dedi.
Herkesin, herhangi bir ayrım olmaksızın tedaviye erişim hakkı olduğuna dikkati çeken Speranza, "Sağlıkta bugünün ve yarının acil durumlarına karşı yanıt vermek için insanlara, hayvanlara ve çevreyi tek bir ekosistem olarak alan 'Tek Sağlık' yaklaşımına yatırım yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Herkesin aşıya ulaşma hakkı olduğunu dile getiren Speranza, "Aşıyı dünyanın dört bir yanına, her köşesine götürmemiz gerekiyor. Aşı üretimini kolaylaştırmak, bu üretimi tüm bölgelere ulaştırmak gibi temel bir amacı paylaşmaktayız. Üstlendiğimiz taahhüt bu yöndedir." şeklinde konuştu.
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu G20 ülkeleri sağlık bakanlarının toplantısında, salgınlarla küresel boyutta mücadeleye yönelik 33 maddelik "Roma Bildirisi" oybirliğiyle kabul edildi.