Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlenen 2014 yılını değerlendirme basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN’ün, dünyanın 86 ülkesinden gelen 2 bin 85 yabancı öğrencisiyle uluslararası bir üniversite olma hüviyetine kavuştuklarını belirterek,
Gaziantep Merkez Kampus, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Oğuzeli, Nizip, İslahiye, Nurdağı ve Araban olmak üzere 7 yerleşkedeki 15 Fakülte, 4 Enstitü, 4 Yüksekokul, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, 10 Meslek Yüksekokulu ve 23 Araştırma Uygulama Merkeziyle eğitimini sürdüren Gaziantep Üniversitesinde, yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verildiğini kaydetti.
Dünyanın 86 ülkesinden 2 bini aşkın yabancı öğrencisi bulunan Gaziantep Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en fazla yabancı öğrencisi bulunan üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Coşkun, “2008’de 11 bin 600 öğrencisiyle eğitim öğretim veren Gaziantep Üniversitesi’nin, bugün 39 bin 600 öğrencisi bulunmaktadır. Büyük, kaliteli, uluslararasılaşmış, bilime katkı sunan, topluma kalıcı değerler üreten bir dünya üniversitesi hedefine adım adım yaklaşan Gaziantep Üniversitesi, üniversitelerin değerlendirilmesinde, önemli bir kıstas olan öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında da, büyük bir sıçrama gerçekleştirdik. Nitekim 2006’da öğretim üyesi başına binde 67 olan makale ortalaması ile, Türkiye’deki üniversiteler arasında 20. sırada yer alan Gaziantep Üniversitesi, 2011’de 1.1 makale ortalaması ile 7. sıraya kadar yükselmiştir. Yenilikçi gelişmelere büyük önem veren Gaziantep Üniversitesi, Teknopark’ı, Teknoloji Transfer Ofisi, laboratuarları, öğretim elemanları ve intörn mühendisleriyle, herkesin aktörü olabildiği etkin bir inovasyon iklimini estirmeye devam etmektedir.”dedi.
Şuanda hemen her dalda eğitim verildiğini belirten Coşkun, “Özellikle mühendislik, mimarlık ve Tıp Fakültesinde, İngilizce ve Türkçe eğitim verilmektedir. Şimdi artık uluslararası dallara yöneliyoruz. Özgün programlar açtık. Mesela, Uzay Bilimleri Fakültesi’nde inşallah belirli bir süreçte pilotaj, bakım mühendisliği ve uçak yapımıyla ilgili eğitimİ başlatacağız. Burada hedefimiz, 8-9 yıl sonra küçük segmentli de olsa, uçak projeleri çizen fakülteli bir üniversite hüviyetini kazanmak. Bunun için 4 uçak siparişi verdik. İkisi yakında geliyor. Gaziantep Uluslar arası Hava Limanı’ndaki hangarımızın yapımı da devam ediyor.”dedi
10 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet veren Onkoloji Hastanesi’nin Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi illerden gelen hastalara da kapılarını açtığını anlatan Coşkun, “Son derece modern cihazlarla donanan hastanede, radyoterapi cihazlarıyla uyumlu bir şekilde çalışan CT Cimilatür Tomografi Cihazı’nın bulunması ise, hastalar için ayrı bir şanstır. 55- 60 yatak kapasitesiyle hizmet veren Onkoloji Hastanesinde, 2 de troid kanseri hastalarının tedavisinin yapıldığı yatak bulunmaktadır. Hastanenin Genetik Tanı ,Hematoloji ve Doku Tiplendirme Laboratuarımız, Türkiye’nin referans laboratuarlarından birisi olup, kişiye özgü tedavi yöntemleri yapılmakta, kanser hastalarının DNA’sı çıkarılarak verilecek kemoterapi dozu belirlenmekte, böylelikle fazla ilaç verilmesi önlenerek, hem hastanın sağlığı korunmakta, hem de ülkemize milyonlarca liralık ekonomik katkı sağlanmaktadır.”diye konuştu. (İLKHA)