Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) açılan “15 Temmuz Diriliş Destanı” fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 15 Temmuz gecesi milletin egemenliğine silahlara karşı imanla ve cesaretle durarak sahip çıktığını vurguladı.
Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Şubesi tarafından açılan resim sergisinde ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların resimleri ile cuntacı askerlere karşı direnen vatandaşların resimleri yer aldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, konuşmasında her milletin kader anlarının olduğunu, 15 Temmuz’un da milletin kader anı olduğunu belirtti.
Gür, “Her milletin kader anları vardır ve milletler bu kader değişim anlarında dik duruşları ve boyun eğişleri ile geleceklerini tayin ederler. Bizim milletlimiz de yıllarca boyunduruk altında yönetilirken, ‘Bunlara istediğimizi yaptırırız. Onları Ortadoğu coğrafyasının bekçisi yaparız, istersek de o bekçiyi döveriz’ diyorlardı. Bu anlayış 15 Temmuz’da değişti. Millet onları şaşırttı, modernize silahlara karşı imanı ve cesaretiyle egemenliğine halk sahip çıktı.” dedi.
“Allah (cc) 15 Temmuz gecesi birlik ruhunu verdi bizlere”
15 Temmuz'da halkın birlik ruhuyla parti ve mezhep ayrımı yapmadan meydanlara indiğini hatırlatan Gür, “Allah (cc) 15 Temmuz gecesi birlik ruhunu verdi bizlere. O gece parti ve mezhep ayrımcılığı yapmadan söz konusu vatan olunca meydanlara döküldüler. O gecenin sonunda bazıları tribünlerde kutlamalar beklerken, sabahında özür beyan etmeye başladılar. Çünkü karşılarında dimdik duran bir millet vardı. Bu millet nasıl ki haçlı seferlerine karşı durduysa onların da karşısında durdu. 15 Temmuz gününde birileri şunu diyebiliyor. ‘Oldu, bitti ve geçti’ Biliyor muyuz ki başarılı olsaydılar 10 bin insan stadyumlarda infaz edilecekti. Bu millete boyun eğdiremezsiniz. ”ifadelerini kullandı.
Darbe severler bu işi birlikte planladılar
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir’de “Rabbimiz Allah (cc) yolunda ölenlerin diri olduğunu bildiriyor. 15 Temmuz, 1915’in ikinci muharebesi, yarım kalmış hesapların görülme günüydü. Darbe severler bu işi birlikte planladılar, sessizce izlediler. O tanklar ortaya çıkınca alkışlayanlar oldu. Dostunu düşmanını birbirinden ayırt edemeyenler tarih sahnesinde var olamazlar. Bu darbe girişimi başarısız olunca ihanet şebekeleri aramızda dolaşmaya başladı.” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından 200 fotoğrafın bulunduğu sergi açılarak öğrencilerle birlikte gezildi. Gaziantep Üniversitesi kampüs içinde açılan sergi 3-4 Ekim tarihlerinde açık olacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)