Gaziantep Üniversitesi Teknoparkı'nda faaliyet yürüten Farmagen firması, Atabay Kimya ve Sanayi Ticaret A.Ş. ile Novel Farma'nın ortaklaşa yaptığı çalışmalar sonucunda, Covid-19 tedavisinde kullanılan, yerli ve milli eşdeğeri geliştirilen ilaçlardan ikisinin seri üretimine başlandı.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üretilen ilaçlardan 5 bin kutunun Sağlık Bakanlığına hibe olarak verildiğini belirtti.
Covid-19 tedavisinde yerli ve milli diğer bir ilacın ruhsatının Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlendiğini ve seri üretime geçtiğini belirten Gür, “Firma ilaçtan 5 bin kutu da Sağlık Bakanlığı’na hibe olarak verdi. Üniversitemizin katkılarıyla ülkemiz Covid-19 ile mücadelede daha da güçlü.” dedi.
Biyoeşdeğerlik çalışması yapılan 5 ilaçtan ikisinin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak seri üretime başladığını, kalan üçünün de yakın bir zamanda gerekli üretim prosedürünü tamamlayarak Türkiye’nin Covi- 19 mücadelesinde yerini alacağını belirten Gür, “Bu iki müjdemize ek olarak inşallah yakın bir gelecekte yeni üretim müjdeleri de vermeye devam edeceğiz. İlaç endüstrisinde başarı ekosistem işidir. Güçlü bir altyapı, deneyimli akademisyenler, özel sektörü bünyesine katabilecek iş birlikleri ve bunları koordine edecek vizyon gereklidir. Üniversitemiz işte bu koordinasyonu en iyi şekilde sağladığı için üretiyor. Bizi izlemeye devam edin.” ifadelerini kullandı.
İLKHA