Söz konusu anlaşma ile ilgili bilgi veren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, yükseköğrenimin toplumların sosyal ve ekonomik gelişimi için çok önemli olduğunu belirtti.
Yükseköğrenimin aynı zamanda toplumun yüzleşebileceği her türlü sorunun çözümünde gerekli araçlardan birisi olduğunu belirten Özaydın, bu açıdan Gaziantep Üniversitesinde öğrenim gören tüm öğrencilerin yaşadığı topluma katkı sağlayabilmeleri için bu projenin yürütülmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.
Özaydın, yaklaşık 3 milyon Euro bütçeli bu proje kapsamında 3 yıl boyunca öğrencilere burs vermenin yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin katılım sağlayabileceği akademik, sosyal, kültürel içerikli eğitimler ve etkinlikler düzenleneceğini belirtti.
Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Simge Akbaş ise Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi tarafından yürütülen Hollanda Dış İşleri Bakanlığı tarafından finanse edilen projenin, bugün halen Türkiye’de bağımsız olarak uygulanan ilk ve tek burs programı olduğunu söyledi.
Akbaş, bu programın sosyal entegrasyonu sağlamlaştırmak, güçlü iletişim ve organizasyon becerilerini kazandırmak, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer almayı teşvik etmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Projenin Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) Merkezi bünyesinde Türkiye'deki ilk burs programı olarak 2014 yılında uygulanmaya başlandığını hatırlatan Akbaş önceki yıllarda bir yıllık periyotlarla imzalanan programın; altı yıl boyunca başarılı ve şeffaf uygulanması sonucunda Hollanda Dış İşleri Bakanlığı tarafından 2020-2023 yıllarını kapsamak üzere ilk defa 3 yıl süre ile yenilendiğini belirtti.