Yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşların pandemiye karşı daha hijyenik koşullarda hizmet almasını sağlamak ve sosyo-ekonomik hayata ise yeniden canlılık kazandırmak amacıyla gıda hizmet sektöründeki işletmeciler ile personellere verilen “Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi”ni tamamlayan firmalara sertifikaları Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle veriliyor.
Hijyen ve dezenfeksiyon eğitimlerine bugüne kadar 85 işletme başvuru yaptığı, eğitimini tamamlayan 19 işletmeye sertifika ve yaklaşık 1000 personele de katılım belgesi verildiği belirtildi.
Kentte “Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi”ni tamamlayan bir baklava firması için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in sağlıklı lezzetin başkenti olduğunu söyledi.
“Baklava ve tatlıda dünyanın en iyisiyiz”
Gaziantep’in özellikle baklava ve tatlı konusunda dünyanın en iyisi olduğunu belirten Şahin, “İçinde kullanılan malzeme dünyanın en iyisi. Fıstığımız da en iyisi ama bunu sanata dönüştüren bir ustamız var. 5 kuşak babadan oğula geçen büyük bir altyapı, tecrübe ve bilgelik var. Akşamdan sabaha gastronomi memleketi, baklavanın ana merkezi olmuyoruz. Baklavanın Avrupa Birliği coğrafi işaretini aldık. Biz şehir olarak her konuda öncüyüz, lideriz, kutup yıldızıyız. Bunlar yapılınca diğer şehirlere örnek oluyor. Bunları nasıl başarıyoruz? Yetişmiş insan gücüyle başarıyoruz.” dedi.
Gaziantep’ten günlük onlarca ülkeye baklava gönderildiğini belirten Şahin, “Baklavanın her birinde 40 kat var. Büyük bir sanat var. İçinde kullanılan yağ en güzel yağ. Bereketli hilalin ortasında, aromasıyla en özelini kullanıyoruz. Bütün malzemeler en iyisi. Çeşitliliği arttırdık ve bu pazar payımızı arttırıyor. Baklavayı onlarca ülkeye günlük gönderiyoruz. Şu anda baklavacılar dijitalleşti ve ciddi yol kat ettiler.” ifadelerini kullandı.
Pandemi sonrası yeni bir dünyanın kurulduğuna dikkat çeken Şahin, “Lezzetin başkentiyiz şüphesiz ama artık sağlıklı lezzetin başkentiyiz. Şu anda 85 firmamızla bu çalışmayı sağladık. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı eğitici eğitimlere yöneldi. Pandemi sonrası kalite, servis ve sağlıkta nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Bunların eğitimlerini veriyorlar. Hizmet sektöründe çalışan herkesin çaycısına kadar bu eğitimi almış olması lazım. Bu sertifika camda durunca dışarıdan geçen birisi güvenle buraya giriyor. Artık sağlıkla, hijyenik ortamda Coronavirus'a karşı bir çalışmayı hissediyor, güven veriyor. Bu çalışmayı yapanları çok kıymetli buluyorum. Rakamlara baktığımızda 15 günde yüzde 70 kapasiteye ulaştık. Bu ayın sonunda eski kapasiteye ulaşacağız ve önümüzdeki ayda bu kapasiteyi aşacağız. Bugün bu sertifikayı almış tesis daha güçlü yoluna devam edecek. Bu kurum uluslararası alanda tereddüt etmeden yanımızda.” diye konuştu.
Baklava firması sahibi Mehmet Çiftçi de, “Eğitimlerin bizlere çok katkısı oldu. Bence her işletmeye lazım. Hijyen konusunda hassasiyetlerimiz var ama bu program bizim ufkumuzu açtı. Pandemiden dolayı artık hijyen daha çok ön planda.” dedi.
İLKHA