Gaziantep'te İnovasyon haftası

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri Gaziantep'te başladı.

GAZİANTEP- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin(GAİB) işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında 3 gün boyunca Gaziantep'te çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


 

Gaziantep Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki (ŞKM) İnovasyon haftası etkinliklerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir belediyesi Fatma Şahin, MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, iş ve akademi dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.


 

İnovasyon Haftası etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, “İnovasyon haftası buluşmalarının üçüncüsünün Gaziantep'te yapılması bizleri memnun etmiştir. Katma değeri yüksek ürünler, ancak inovasyon kültürünün geliştirilmesiyle elde edilebilir. Gaziantep imalat sanayii alanında önemli bir yol kat ederek, tekstil, halı ve tarımsal ürünler gibi pek çok alanda kaliteli üretim gerçekleştirmektedir. 2023 yılında Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi  de yaptığı konuşmasında, “Anadolu'da başlayan inovasyon ateşinin ilkini İzmir'de, ikincisini Ankara'da, üçüncüsü de Gaziantep'te yaktıklarını söyledi.


 

Programa katılan katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin, artık başkaları bir adım atarken, Türkiye ne der diye bakılan ülke haline geldi. Türkiye son dönemde hammadde ve enerjide attığı adımlar önemli adımlardır. Bu coğrafyada artık Türkiye edilgen değil, etkin durumda olan bir ülkedir. Eğer bir öğretim üyemiz öğretilmeyen gerçek bir hayatta sanayi tesislerinde makine sanayisinde ve makine üretiminde İnovasyon yapamıyorsa ve bu alanda yer alamıyorsa, maalesef o alınmış eğitim hiçbir işe yaramaz. İnşaat, ekonomi, Arkeolojide okuyanlarda aldığı eğitimi hayatına aktarmıyorsa ve yine bir öğrenci ve öğretim üyesi sanayide, bilimde kendince birşeyler üretemiyorsa başarı anlamında ölçüm değildir. Hammadde ve enerjide olduğu gibi inovasyon, teknoloji, Ar-Ge ve farklılaşmada çok güçlü adımlar atılması lazım. Farklı olmak zorundayız, inovatif olmak zorundayız, farklılığı ekonomiye, üretime dönüştürmek zorundayız. Bilgiye sahip olanlarla teknoloji ve üretim alanlarını buluşturmak gerekir. Bunun için bilgiye sahip olanlarla üretime sahip olanları bir araya getirmek gerek. Bilginin üretildiği en önemli yer üniversitelerdir.”şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti